Coaja de măr previne cancerul la sân. Vezi de ce e bine să consumi cojile fructelor

Distribuie

Toată lumea iubeşte fructele, dar mai puţin coaja acestora. Puţini ştiu însă cât de folositoare este ea şi câte efecte benefice are asupra organismului nostru. Vezi de ce este bună coaja fructelor!

Nu te grăbi să arunci coaja fructelor, aşa cum aceasta conţine o varietate de vitamine!

Coaja de măr

Dietologii americani afirmă că consumând un măr cu coajă, prevenim cancerul la sân şi la ficat.

Coaja de banană

Aceasta ajută la eliminarea rapidă a edemelor prin aplicarea cojii pe zona afectată. Coaja de banană uscată adăugată în mâncare, te ajută să scapi de viermii intestinali şi de durerile în articulaţii.

Coaja de pepene verde

Este un remediu excelent împotriva colitei şi inflamaţiilor de stomac. Pentru ca să-ţi fie de mai mare ajutor vei avea nevoie de 200 grame de coajă de pepene verde dată prin blender şi de 1 litru de apă colocotită, amestecă şi lasă conţinutul să se răcească. Trebuie să bei acest mixt de 4 ori pe zi câte jumătate de pahar.

Coaja de kiwi

Chiar dacă are o coajă pufoasă şi iritantă, aceasta conţine de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât în fructul propriu-zis. Mai mult, coaja de kiwi combate bacteriile dăunătoare din stomac.

Coaja de citrice

O lingură de suc din coaja unei lămâi, conţine aproximativ 15% din necesarul zilnic de vitamina C. Coaja acestui fruct este capabilă să reguleze perfect funcţionarea normală a stomacului. Coaja de lămâie este bogată în uleiuri esnţiale, capabile de a reduce nivelul de colesterol in organism.

Pentru ca să fii sigură că organismul tău va obţine doar efecte benefice în urma consumului de coji de fructe, trebuie să faci rost numai de fructe organice.


Distribuie