Clătite cu șuncă pentru micul-dejun
Micul dejun e cea mai importantă masă a zilei, aşa că vă puteţi permite să mâncaţi aproape orice.
INGREDIENTE
șuncă de Praga
1-2 roșii
măsline fără sâmburi
busuioc
brânză/cașcaval
1 ou
¼ cană cu apă minerală
5 linguri cu lapte
½ cană cu făină
praf de copt
sare
ulei pentru prăjit
MOD de PREPARARE
1.Sparge oul într-un castron, presară un praf de sare, taornă laptele și amestecă cu ajutorul unui mixer sau tel. Amestecă făina cu un sfert de linguriță de praf de copt și încorporează-le în compoziția de clătite. Toarnă treptat apa minerală și amestecă să nu se formeze cocoloașe. Lasă deoparte 10 minute.
2.Unge cu ulei o tigaie teflonată și rumenește clătitele una câte una. Umple-le cu șună, brânză/cașcaval, măsline, împăturește-le elegant și servește clătitele cu frunze de busuioc presarate deasupra.