Ciuperci cu carne de pui şi brânză! Vezi în GALERIE FOTO cum preparii acest deliciu

Distribuie

Prepară o cină delicioasă pentru familia ta! Îţi propunem o reţetă de ciuperci cu carne de pui şi brânză. Pentru a-ţi facilita prepararea orientează-te după fotografiile de mai jos.

Pentru prepararea ciupercilor cu carne de pui şi brânză vei avea nevoie de: 

– 500 g piept de pui
– 60g brânză feta
– 10 ciuperci şampinion mari, proaspete
– 4 linguri smântână
– 1 lingură de făină
– 1/2 ceasca mozzarella tocat
– pătrunjel proaspăt la gust
– piper negru, după gust
– sare după gust
 -1 lingură de ulei vegetal

Mod de prepararea:

1.  Se clătește și se usucă ciuperci. Taie tulpinile ciupercilor.  Acoperă vasul de copt cu pergament și pune ciupercile cu faţa în jos. 

2. Se toacă mărunt carnea de pui. Se încălzeşte o tigaie cu 1 lingură de ulei vegetal la foc mediu, se adaugă carnea de pui tocat, se prăjeşte aproximativ 5 minute, amestecând periodic.

3. În timp ce se prăjeşte carnea, se toacă mărunt tulpinile ciupercilor. Adaugă ciupercile tăiate la tigaie cu carnea de pui și mixează pentru încă 5 minute.


4. Se amestecă făina cu smântână. Redu din foc și toarnă crema în tigaie. Se condimentează cu piper negru și sare, iar apoi se amestecă. Fierbe la foc mic pentru încă 8-10 minute , până când amestecul se îngroaşă, apoi se scoate de la căldură să lasă să se răcească. 

5. Până când amestecul se răcește, încălzeşte cuptorul la 180C. 

6. Trece brânza feta prin răzătoare şi adaugă la amestecul de pui și ciuperci. Adaugă pătrunjelul tocat şi iarăşi amestecă.

7. Folosind 2 linguri, umple capacele ciupercilor cu amestecul obţinut.  Pe partea de sus a umpluturii, se presară un pic de mozzarella rasă. 

8. Se coace în cuptor pentru 15-20 de minute , apoi se lăsă ciupercile să se răcească ușor, apoi se servește. 

Poftă bună !


Distribuie