Ciocolata – benefică pentru sănătate

Distribuie

Cine ar fi crezut? Unele studii arată că, în anumite circumstanțe, consumul de ciocolată previne obezitatea. Cu o precizare însă: nu vorbim de orice tip de ciocolată!

La modul general, cea mai sănătoasă ciocolată este cea neagră, însă, în mod normal, ciocolata conține mari cantități de calorii și zaharuri.
Totodată, ciocolata neagră este bună și pentru piele, antioxidanții săi protejând împotriva ultravioletelor. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să renunța la crema de protecție solară!
În 2011, un studiu desfășurat în Suedia arăta ca femeile care consumau mai mult de 45 de grame de ciocolată pe săptămână prezentau un risc cu 20% mai scăzut de a dezvolta ischemii cerebrale, comparat cu femeile care consumau mai puțin de 9 grame pe săptămână.
Calitățile sale nutritive: conținutul bogat de fibre ne dă senzația de sațietate, iar, în anumite cazuri, două cubulețe de ciocolată neagră sunt mult mai sănătoase decât alte alimente pe care le-am putea consuma.
Mai mult, consumând puțină ciocolată neagră, ne reducem din pofta teribilă de dulce.
Nu te mai poți opri din tușit? Încearcă cu puțină ciocolată! Ciocolata neagră conține un ingredient care reduce activitatea unui nerv din creier, responsabil cu declanșarea crizelor de tuse.
În plus, cacaua are proprietăți anticoagulante similare cu cele ale aspirinei, ceea ce îmbunătățește circulația sanguină. Creșterea fluxului sanguin la nivelul creierului ne face să fim mai activi și mai alerți.


Distribuie
..