Chec aperitiv cu cabanos, o gustare delicioasă înainte de masă. REŢETA

Distribuie

Vrei să-ţi uimeşti oaspeţii cu o gustare delicioasă şi inedită? Îţi recomandăm să alegi chec-ul aperitiv cu cabanos. Află mai jos cum să-l prepari.

Ingrediente:

– 5 ouă (4 dacă sunt mai mari);
– 3 linguri de iaurt;
– 2 fire cabanos;
– 4-5 felii muşchi file;
– 2 felii pastrama afumată;
– 1/2 ardei kapia;
– 1/2 ardei galben;
– 100 gr măsline fără sâmburi;
– 2 linguri parmezan ras;
– 7-8 linguri făină;
– 1 linguriţă praf de copt;
– sare;
– piper;
– 1 linguriţă rasă de oregano uscat;
– mărar verde;

Mod de preparare

1. Muşchiul file şi pastrama se taie cubuleţe.
2. Taie măslinele rondele.
3. Ardeiul roşu şi kapia se curăţă de seminţe şi se tăie bucăţi potrivite.
4. Ia câteva fire de mărar verde, lspală-le, îndepărtează cozile şi mărunţeşte-le.
5. Pune ouăle într-un bol şi bate-le spumă cu un praf de sare.
6. Adaugă iaurtul, praful de copt, făina, apoi mărarul verde tocat.
7. Încorporează şi ingredientele ce le-ai tăiat şi amestecă cu o lingură.
8. Presează puţin piper, oregano, parmezanul ras şi amestecă bine.
9. Unge o tavă de chec cu margarină, tapeează-o cu hârtie de copt şi toarnă jumătate din compoziţie.
10. Asezează cele două fire de cabanos întregi în paralel, iar deasupra toarnăm restul de compoziţie.
11. Nivelează cu o lingură şi întrodu tava în cuptorul încins.
12. Reglează o temperatură potrivită şi lasăm până checul este bine pătruns şi rumen deasupra.

Când este gata scoate checul din cuptor să se racorească şi serveşte-l.  Checul aperitiv cu cabanos poate fi servit ca aperitiv atât rece cât şi cald

Timp de gătire: 85 Minute

Sa aveţi poftă bună!

sursa: culinar.ro


Distribuie
..