Cele mai consumate băuturi alcoolice din întreaga lume. (HARTĂ)

Distribuie

Chartsbin a creat o hartă a lumii, care arată distribuția celor mai consumate băuturi alcoolice în fiecare țară (bere, vin, băuturi spirtoase sau alcoolice). În Republica Moldova, vinul este cea mai consumată băutură alcoolică. Vezi mai jos ce băuturi alcoolice sunt preferate în alte ţări.

Mai mult de 45% din alcool este consumat sub formă de băuturi spirtoase și predomină în regiunile din Asia de Sud-Est și Pacificul de Vest, informează unimedia.info.

Aproximativ 36% este consumat sub forma de bere și se înregistrează în cea mai mare parte în regiunea Americii de Nord și Sud. 

Potrivit raportului, în Federația Rusă se înregistrează un nivel ridicat de consum de alcool și anume, consumul de bere și a băuturilor spirtoase.

Consumul de vin este destul de redus – 8,6% la nivel mondial. Se înregistrează niveluri semnificative a consumului de vin în regiunea europeană – 26,4 %.Vinurile de orez sau alte băuturi fermentate din sorg, mei, porumb au cea mai mare pondere în regiunea Africii(48,2%).

În India, băuturile spiritoase sunt cele mai consumate băuturi alcoolice, dar acest lucru nu înseamnă că nivelul consumului de băuturi spirtoase este mare, dar că proporția de alcool totală consumată sub formă de băuturi spirtoase este mare. 


Distribuie
..