Cele 7 SECRETE pentru ca desertul pregătit de tine, să fie unul de vis

Distribuie

Secretul unui desert perfect nu implică tehnici complicate şi avansate, învăţate de la bucătari şefi. De fapt sunt câteva lucruri simple pe care, pur şi simplu, nu ţi le-a arătat nimeni, şi nu ai avut de unde să le înveţi.

Pentru ca prăjitura sau tortul să-ţi iasă cât mai gustos şi cu un aspetc pe măsură, trebuie să ştii câteva lucruri, de care întotdeauna să ţii cont. Iată care sunt acestea:

1. Măsoară absolut toate ingredientele pe care le foloseşti şi nu depăşi niciodată gramajul indicat în reţetă. Aceasta e regula de bază când e vorba de deserturi.

2. Foloseşte doar ouă proaspete, care să nu fie mai vechi de două zile.

3. Dacă prepari un desert fin, asigură-te că ai strecurat făina de două ori. 

4. Întotdeauna poziţionează tăvile în centrul cuptorului pentru ca desertul să se coacă uniform.

5. Amestecă ingredientele uscate înainte de a le combina cu cele lichide.

6. Nu uita niciodată să preîncălzeşti cuptorul. Dacă în reţetă scrie că trebuie să coci prajitural la 140 de grade, asigură-te că temperatura este atinsă atunci când bagi desertul în cuptor.

7. Întăreşte glazura cu uscătorul de păr pornit pe rece pentru 5-10 minute.


Distribuie