Cele 7 alimente pe care TREBUIE să le mâncăm zilnic pentru ca să fim sănătoşi

Distribuie

Alimentaţia joacă un rol extrem de important pentru sănătatea organismului nostru. Pentru a evita îmbolnăvirea cu diverse afecţiuni precum cancerul, ulcerul, accidente vasculare sau insomnie, trebuie să consumi următoarele alimente.

Iată cele mai sănătoase 7 alimente, în viziunea specialiştilor nutriţionişti:

Mere

Merele sunt o sursă nemaipomenită de pectine, cele care micşorează nivelul colesterolului şi al glucozei din sânge. Merele conţin multă vitamina C, care protejează celulele organismului de distrugere. 

Migdale

Bogate în nutrienţi ca fibre, magneziu, fier şi calciu. Combate sterilitatea şi căderea părului. Datorită grăsimilor monosaturate, scad colesterolul şi previn apariţia infarctului.

Fasole roşie

Fasolea roşie, de orice tip ar fi, reprezintă un rezervor de fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru şi tiamină. Nu conţine grăsimi vegetale, are puţine calorii şi, datorită fibrelor, elimină toxinele din organism şi regularizează tranzitul intestinal. 

Peşte

Peştele, în special somonul este printre puţinele alimente în care se găsesc acizii graşi omega 3 care ne păzesc arterele de grăsimi, reducând riscurile formării de cheaguri de sânge care duc spre infarct. 

Spanac

Spanacul conţine folaţi şi multă vitamina A, C, B6, fiind bogat în riboflavină, calciu, fier şi magneziu. Întăreşte sistemul imunitar şi ne păstrează părul şi pielea sănătoase. 

Cartofi dulci

Culoarea galben-portocaliu a acestora ne arată că au o concentraţie mare în beta-caroten. Alimentele bogate în această substanţă, pe care organismul o transformă in vitamina A, încetinesc procesul îmbătrânirii şi reduc riscul apariţiei  cancerului.

Germeni de grâu

În centrul bobului, apare germenul de grâu, din care se dezvoltă o nouă plantă. Aici se concentrează nutrienţi cum ar fi niacina, tiamina, vitamina E, folaţi, magneziu, fosfor, potasiu, fier şi zinc. Este benefică consumarea zilnică a două linguriţe de boabe de grâu încolţite, pentru că redau energia şi combat rapid insomniile.


Distribuie
..