Cel mai dulce vis de VARĂ! Iată AICI reţeta

Distribuie

Atât de bună încât pare un vis! Încearcă şi tu reţeta de prăjitură vis de vară. Reţeta e foarte simplă iar gustul te va lăsa cu siguranţă fără grai.

INGREDIENTE

Pentru blat:

100 g ciocolată neagră

3 ouă

100 g zahăr

50 g făină

1/2 lingurita praf de copt

Pentru crema de cireşe:

150 g cireşe tăiate

2 gălbenuşuri

1 lingura făină

150 g zahăr

200 ml lapte

100 g unt

150 g frişcă bătută

Pentru decor:

250 g cireşe din compot

sucul unei jumătăţi de portocală

1 lingura zahăr

câteva nuci

PREPARARE

1. Pentru blatul de bază, ciocolata se topeşte la bain-marie.

Între timp, gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi se adaugă ciocolata topită. Se adaugă făina, praful de copt şi apoi spuma de albuşuri bătute. Tava mare de cuptor se tapetează cu hârtie, se întinde aluatul cu o spatulă şi se coace 10 minute. Apoi, după ce s-a răcit, se taie în două părţi egale.

2. Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi apoi se stinge cu lapte cald. Se amestecă şi se pune pe foc, amestecând mereu pentru a evita cocoloaşele. Se dă deoparte când se leagă. Înainte de a se răci de tot, se adaugă untul frecat în prealabil şi apoi frişca bătută şi cireşele.

3. Se aşază o foaie de blat, se pune crema, se acoperă cu a doua foaie şi se dă la rece pentru 2 ore.

4. În momentul servirii, din cireşele bine scurse şi amestecate cu sucul de portocală şi zahărul se face un sirop care se fierbe 5 minute. Se aşază nucă pe fiecare porţie şi se toarnă
siropul de cireşe.

sursa: retete.unica.ro.


Distribuie