Cel mai bun tiramisu de casă se face aşa! Gata în 30 de minute

Distribuie

Bun de te lingi pe degete, un desert elegant si pe gustul tuturor! Uite cum se face tiramisu de casa!

Ai nevoie de:

– 1,5 l lapte 
– cca 20-30 ml zeamă de lămâie 
– 24 de piscoturi (200 grame) 
– 4 ouă 
– 6-8 linguri lapte 
– 200 g zahăr 
– 400 ml smântână
– 300-400 ml cafea/ nes

Cum se prepară?

Laptele se fierbe şi când începe să clocotească se pune zeama de lămâie. Vei observa că laptele se va brânzi rapid. Îl vei pune într-un săculeţ de tifon pe o strecuratoare şi âl vei lăsa să se odihnească timp de 1 ora.

Ouăle se separă; albuşurile se bat bine; când sunt tari se adaugă aprox 140 g zahăr. Se bat în continuare până se întaresc puternic. Se pun apoi într-o oală cu apă fierbinte să se creeze efectul de aburi, şi cu un tel se bat cca 8-10 minute, ca la bezele. Apoi, le laşi deoparte. Separat, gălbenuşurile se amestecă cu 60 g zahar şi 6-8 linguri lapte, le pui pe aburi timp de 10 minute şi le amesteci în continuu.

Când gălbenuşurile s-au răcit se răstoarnă peste laptele brânzit şi se adaugă şi vanilia, coaja de lamâie. Se amestecă foarte bine. In compoziţia asta se încorporeaza albuşurile (bătute pe aburi), reci.

Smântâna se bate ca pentru frişcă, se îndulceşte puţin, se încorporează apoi în crema de gălbenuşuri.

Într-o tavă de aprox 20/30 se pune puţină cremă (ca sa nu se pună piscoturile direct pe tavă), apoi se pun 12 piscoturi, înmuiate în cafeaua îndulcită puţin. Cafeaua se poate aroma cu rom. Peste ele se pune jumătate din cremă iar peste crema se rade puţină ciocolată (cine doreşte); se continuă cu celelalte 12 piscoturi înmuiate în cafea şi cealalta jumătate de cremă.

Deasupra se pudrează, din abundenţă, cu cacao. Se lasă la rece 10-12 ore. Se serveşte tăiată bucăţi.

Poftă bună!

 

libertatea.ro


Distribuie
..