Ceaiul de tei te scapă de insomnie. Află şi alte secrete despre florile de tei

Distribuie

Proprietăţile de vindecare ale teiului sunt cunoscute încă din vechime. Relaxant şi purifiant, ceaiul de tei este excelent contra febrei şi stărilor gripale. Cu un miros şi cu un gust plăcut, infuzia de flori de tei aduce multe beneficii organismului nostru.

Iată care sunt acestea:

Remediu pentru inflamaţia ochilor:

Florile de tei la fel ca şi scoarţa acestui copac se folosesc drept compresă pentru ochii inflamaţi sau durerile de ochi. După o zi intreagă de stat în faţa calculatorului, ochii obosesc. Folosiţi acest remediu pentru a reduce oboseala. Dacă vreţi să scăpaţi de cearcăne, puneţi-vă pe pleoape comprese cu infuzie de flori de tei, 15 minute înainte de culcare fiind suficiente pentru un ten revigorat.

Remediu pentru insomnie şi anxietate:

Faceţi o infuzie dintr-o cană cu flori de tei la 1 litru de apă, filtraţi şi adăugaţi conţinutul în apa de baie. Baia cu flori de tei este ideală contra oboselii, anxietăţii şi insomniei.

Remediu pentru îngrijirea pielii:

Puteţi folosi cu încredere tratamentele de îngrijire a pielii pe bază de tei. Fiind un bun antiinflamator, teiul ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii, calmând şi relaxând tenul. Dacă aveţi pielea uscată folosiţi florile de tei în compoziţia unei creme sau loţiuni. Compresele cu infuzie, preparată din 5 g de flori de tei la o cană de apă, sunt excelente pentru îndepărtarea petelor maronii de pe piele şi pentru tratarea tenului uscat.

Remediu împotriva răcelii:

Dacă sunteţi răcit şi aveţi gripă sau guturai, consumaţi ceaiul din tei, deoarece stimulează transpiraţia şi ajută la scăderea febrei.

Aveţi grijă de sănătatea voastră folosind florile de tei!


Distribuie
..