Cea mai simplă şi sănătoasă reţetă! Salată de sfeclă roşie şi porumb

Distribuie

Sfecla roşie este leguma de top ca gust și calități nutritive, aşa că aceasta nu ar trebui să lipsească din meniul anotimpului rece. Este accesibilă, iar prepararea ei este simplă, acestea fiind câteva atuuri care să vă convingă să o consumați mai des.

Iată reţeta, potrivit fitness-nutritie.ro.

Ingrediente (4 porții):

4 sfecle mici, de cca. 130 g fiecare;

1 cutie cu boabe de porumb;

1 lingură de ulei de măsline;

zeama unei lime;

1 lingură de oțet alb;

piper proaspăt râșnit;

sare, după gust.

Mod de preparare:

1. Sfecla brută, spălată bine, o puteți fierbe sau coace, după cum vă place sau aveți timp. Bineînțeles că fierberea e mai rapidă, dar gustul celei coapte e mai bun.

2. Sfecla se taie după plac, felii, cuburi și se amestecă cu boabele de porumb, peste ele turnându-se dressing-ul aferent (oțetul, uleiul, zeama de lime, sarea și piperul, bătute energic cu o furculiță până la dizolvarea sării) și se lasă la frigider o oră, pentru asezonare.

3. Presoară piper deasupra.


Distribuie