Cea mai delicioasă salată de OREZ. Încearcă şi tu reţeta
Alb, brun, roşu sau negru, orezul este alimentul cu care ne protejăm inima, creierul şi sănătatea pielii. Orezul este un aliment de bază şi un medicament gustos şi sănătos, uşor de preparat, dietetic şi ieftin. În supe, salate, mîncăruri de tot felul, orezul ne hrăneşte şi ne protejează de boli. Vezi mai jos o reţetă nemaipomenită de salată cu orez.
Iată reţeta, portivit fitness-nutritie.ro.
Ingrediente:
250 gr. orez
2-4 cepe verzi
1 morcov mare
100 gr. măsline verzi umplute cu ardei roșu
100 gr. porumb (am folosit congelat)
1 lămâie
1 lingură de ulei
Mod de preparare:
1. Se fierbe orezul după instrucțiunile de pe pachet. La mine a fost gata în 16 minute.
2. Se curăță ceapa verde și morcovul.
3. Ceapa se taie mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare.
4. Se pune orezul într-un bol.
5. Se adaugă ceapa, morcovul, porumbul și măslinele tăiate rondele.
6. Se adaugă suc de lămâie proaspăt stors, după gust și eventual se poate rade și puțină coajă pentru o aromă mai intensă.
7. Se pune și o lingură de ulei și dacă e nevoie se adaugă puțină sare.
8. Se poate servi ca și garnitură sau ca atare.