Cea mai bună propunere pentru MICUL DEJUN – Lipie cu pui şi caşcaval

Distribuie

Nu mai ştii ce să mănânci la micul dejun? Îţi propunem o reţetă uşor de realizat şi foarte gustoasă, chiar dacă sunteţi mai mulţi la masă.

INGREDIENTE

1 piept de pui

8 lipii

1 castravete

2 rosii

1 ardei verde

ceapă

caşcaval

sos maioneză cu usturoi

1 lingură făină

2 linguri pezmet

1 ou mare

sare şi diverse condimente, după gust

MOD de PREPARARE

1. Se taie pieptul de pui în şuviţe subţiri (se taie mai uşor dacă este puţin congelat). Într-un bol se amestecă faină şi condimentele.

2. Se trec şuviţele de pui prin acest amestec, apoi prin oul bătut şi apoi prin pesmet.

3. Se rumenesc într-o tigaie cu ulei încins şi se scot pe hârtie absorbantă (ca să scapi de uleiul în exces).

4. Se pregăteşte salata amestecând roşiile, castravetele şi ardeiul, tocate mărunt.

5. Se potriveşte de sare, de măsline, şi se amesteca bine adăugând ceapa.

6.Lipiile se ung cu sosul de maioneză,se adaugă cateva felii de caşcaval, două linguri (scurse bine de zeamă)din salata pregatită şi 2,3 şuvite de pui.

Sursa:gustos.ro

Se infasoara strans si se prind eventual cu cate o scobitoare.


Distribuie