Ce trebuie să mănânci ca să se ţină BRONZUL de tine toată vara

Distribuie

Alimentaţia este foarte importantă pentru organismul uman. Indiferent de activităţile pe care vrem să le facem, trebuie să fim pregătiţi. Un corp capabil să muncească, să gândească, este îaninte de toate un corp sănătos, iar sănătatea vine din partea a ceea ce consumăm.

Vara este anotimpul favorit pentru majoritatea dintre noi. Este timpul perfect pentru relaxare, mare, distracţie, bronz şi soare.

În sezonul cald al anului, corpul are nevoie de libertate. Înainte de a pleca la mare sau la piscină, în mod obligatoriu, femeile trebuie să-şi pregătească pielea pentru a avea un bronz frumos şi uniform.

În această vară se consumă beta-carotenul! Fructele şi legumele care conţin această substanţă ne ajută să obţinem un bronz frumos, dar şi protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi. De asemenea, această protecţie are un nivel mai ridicat atunci când în organism, alături de beta-caroten mai există şi vitaminele C şi E.

Pentru a prinde bronzul perfect pe corpul tău, ai nevoie de ajutorul vitaminelor. Vitamina A se găseşte în ficat, ouă, peşte gras, unt şi brânză, iar vitamina E în oleaginoase, nuci, alune şi arahide.

Este important să cunoaşteţi că seleniul facilitează bronzarea şi protejează împotriva îmbătrânirii cutanate. Consumul a cât mai multe cereale, seminţe de floarea-soarelui, dovleac şi fructe de mare sunt foarte benefice.

Legumele galbene şi portocalii sunt indicate de specialişti. Printre cele favorite se numără morcovii şi cartofii dulci.

Şi ouăle sunt bogate în proteine şi săruri minerale, care au proprietatea de a regenera pielea.

Deoarece vara expunem corpul la soare, acizii graşi din piele sunt distruşi, tenul se deshidratează şi-şi pierde supleţea. Pentru a evita acest lucru, trebuie să consumăm peşte. Acesta conţine Omega 3 şi seleniu, elemente care previn degradarea şi îmbătrânirea pielii.


Distribuie
..