Ce spun POFTELE ispititoare despre starea ta de sănătate

Distribuie

Ce încearcă să îți spună cu adevărat corpul tău când ți se face poftă de tort, înghețată, ciocolată sau de un hamburger? Nu poți nega că atunci când ți-e poftă de ceva, corpul încearcă să îți transmită anumite tipuri de mesaje subliminale. Ascultă-le, asta te îndeamnă specialiştii.

Poftele sunt modul prin care organismul tău îți spune că are nevoie de un anumit element nutritiv. Fie că este vorba despre un deficit de azot sau suferă de epuizare suprarenală, majoritatea oamenilor greșesesc când ignoră pofta de dulciuri sau produsele sărate. De fapt, ele sunt mai mult decât atât. Există o mulțime de factori emoționali, fizici și biologici în joc, scrie fabuloase.ro. Chiar trecutul nostru și alimentele pe care le-am iubit în copilărie pot influența poftele noastre de zi cu zi.

Dulciurile

Toate femeile au fost măcar odată victime ale dulciurilor. Specialiștii spun că atunci când organismul îți cere dulciuri este probabil de la fluctuațiile nivelului de sânge din sânge. Totuși, trebuie de avut grijă pentru că, pentru scurt timp după ce mănânci ceva dulce vei avea o cantitate de energie mare ce se va consuma rapid si te va face să fii obosită. Problema se poate rezolva mai simplu cu niște fructe. Merele și bananele sunt o excelentă sursă de zaharuri naturale și conțin și cea mai mare cantitate de fibre întâlnite la un fruct.

Pâinea și pastele

Dacă simți nevoia de a consuma niște carbohidrați înseamnă că organismul tău are nevoie de ei. Când femeile țin o dietă scăzută în carbohidrați, de multe ori se întâmplă ca să simtă nevoia să mănânce alimente ce conțin carbohidrați. Cea mai sănătoasă alegere este să gătești cu ulei de măsline sau de cocos, sau să echilibrezi situația măncând pește sau pui la fiecare masă.

Mâncarea fast food

Pofta de mâncăruri fast food precum pizza și cartofii prăjiți este o dependență cu care majoritatea suntem obișnuiți. Mâncatul unui burger ieftin la prânz pare masa perfectă când suntem pe fugă. Un studiu a arătat că oamenii de știință le-au făcut special pentru a creea dependență. Pentru a scăpa de pofta pentru astfel de alimente, oamenii de știință recomandă mult exercițiu fizic; în plus, duce la o talie mai subțire și un corp mai fericit.

Cofeina

Când ne simțim obosiți și somnoroși este greu să nu te bazezi pe cofeină pentru a te repune pe picioare. Totuși, atunci când te trezești de dimineață cu gandul la cafea, s-ar putea să ai o dependență. Pofta de cafea poate duce la efecte secundare grave, precum palpitații ale inimii, creșterea tensiunii arteriale, libido scăzut și alte probleme. Alungă-ți poftele introducând treptat alternative precum ceaiul ginseng și cel de mentă.

Alimente sărate și picante

Pofta de sare este naturală! Folosim deseori sare pentru intesificarea aromei și satisfacerea papilelor gustative. Totuși, când salivăm după alimente picante și devine o obișnuință zilnică știi că trebuie să treci la acțiune. Dacă îți plac alimentele sărate, încearcă să-ți echilibrezi dieta cu o mulțume de alimente proaspete, precum fructe, cereale integrale și legume. Este vorba doar despre echilibru!


Distribuie
..