Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci nuci zilnic

Distribuie

Consumul zilnic de nuci îmbunătăţeşte nivelul colesterolului din sânge şi reduce riscul de boli cardiace coronariene, conform unui studiu.

Doctorandul Joan Sabate şi colegii săi de la Universitatea Loma Linda din California, au extras date din 25 de studii privind consumul de nuci din şapte tari, care au inclus 583 de bărbaţi şi femei, cu diferite niveluri de colesterol, scrie obiectiv.info Nici unul dintre participanţii studiului nu a primit medicaţie pentru nivelul colesterolului.

Potrivit livebiz.ro, nucile evaluate au inclus: migdale, alune, nuci pecan, fistic, nuci, nuci de macadamia şi arahide. Pacienţii din studii au mâncat în medie, 67 de grame de nuci zilnic.

Aceasta dietă a dus la o reducere medie de 5,1 % a concentraţiei de colesterol total, o reducere de 7,4 % a LDL-ului sau colesterolul rău şi o reducere de 8,3 % în raportul nivelurilor de LDL în raport cu HDL (colesterol ” bun “).

În plus, nivelul trigliceridelor a scăzut cu 10,2%, dar numai în rândul persoanelor cu un nivel iniţial crescut de trigliceride. Nucile îmbunătăţesc nivelul colesterolului şi sănătatea inimii.


Distribuie
..