Ce să mănânci la micul dejun în sezonul RECE

Distribuie

Circa 70% din sistemul imunitar se află la nivel gastro-intestinal, motiv pentru care alimentaţia este extrem de importantă pentru a-l îmbunătăţi şi a-l face mai rezistent la infecţiile din sezonul rece.

Iată cu ce alimente să-ți începi dimineața ca să ții la distanță gripa:

1. Salată de fructe

Vitamina C este un nutrient esențial pentru menținerea sănătății și se găsește din plin în citrice, informează doctorulzilei.ro

2. Ouă fierte

Ouăle conțin vitamina D care îți reduce riscul de a răci, iar dacă ai răcit deja, grăbește vindecarea. Un găbenuș de ou conține cam 6% din doza zilnică recomandată de vitamina D.

3. Iaurt cu germeni de grâu

Zincul poate scurta o răceală cu aproximativ o zi și jumătate, potrivit Reuters, iar germenii de grâu sunt printre cele mai importante surse de zinc.

4. Omletă cu ardei gras

Citricele nu sunt singurele surse de vitamina C. O ceașcă de ardei gras tocat conține 190 de mg de vitamina C, adică de două ori mai mult decât o portocală.

Ardeiul gras conține și vitamina A, care luptă cu viruşii.

5. Ceai

Ceaiul de echinaceea este cunoscut pentru faptul că previne și înlătură eficient răcelile.

Folosit de secole pentru a ajuta sistemul imunitar să devină mai rezistent, ceaiul de echinaceea are o serie de proprietăți antivirale, antibacteriene si antimicrobiale.


Distribuie