Ce să mănânci de Revelion, ca să ai NOROC şi SĂNĂTATE tot anul

Distribuie

Există tradiția ca, de Anul Nou, să se pună pe masă cel puțin trei alimente aducătoare de noroc, de prosperitate și de sănătate.

Așa se face că, de pe mesele de Revelion nu lipsesc, printre altele, peștele și fructele. Dar mai sunt și alte alimente despre care se spune că, odată incluse în meniul nopții dintre ani, îți asigură, se spune, un viitor an minunat, scrie libertatea.ro.

Verdețurile. Se recomandă ca, de Anul Nou, să mănânci verdețuri pentru a fi mereu proaspăt și cu o să sănătate de fier, dar și pentru bunăstare financiară.

Îți recomandăm: Salată verde cu susan și gemeni de fasole.

De altfel, și fasolea este semn de prosperitate pentru că simbolizează monedele. Indiferent că alegi să incluzi în masa de Revelion fasolea roșie, neagră sau pe cea clasică, aceasta nu este doar semn de bogăție, ci te va ajuta și să nu te îmbeți, pentru că boabele de fasole au o mare capacitate de absorbție a alcoolului.

Îți recomandăm: Salata de fasole prefiartă și apoi prăjită cu piper.

Tăiței și cerealele. Tăițeii sunt simbol de viață lungă, iar cereale precum orezul sau quinoa sunt semn de abundență. Tradiția asiatică spune că, pentru și mai mult noroc, este bine, ca atunci când mâncați tăițeii, să o faceți zgomotos, să-i sorbiți.

Îți recomandăm: La friptura de Anul Nou să faci o garnitură de tăiței de orez cu sos teriyaki și brânză tofu.

Fructele sunt nelipsite de pe masa de Revelion în toate casele, indifferent de religie sau cultură. Mexicanii, de exemplu, sparg între dinți câte un bob de strugure pentru fiecare dintre cele 12 bătăi de la miezul nopții, acestea reprezentând fiecare lună a anului ce va urma. Dacă un bob este mai acru, trebuie să ai mare grijă la luna corespunzătoare lui.

Printre alte fructe populare pe masa de Anul Nou se numără rodiile, ale căror semințe numeroase semnifică prosperitate, și smochinele, care înseamnă fertilitate.

Îți recomandăm: Salata de fructe.

Carnea de porc. Porcii sunt simbol al succesului deoarece ei râmă doar înainte și sunt grași. În America Latină, de exemplu, carnea de porc este combinată la masa de Anul Nou cu salată și fasole.

Îți recomandăm: Scăriță de por cu sos pesto.

Se spune că, de Anul Nou, prăjiturile trebuie să aibă formă rotundă și, dacă se poate, să ascundă în ele câte un flecușteț simbolic ce îi va aduce noroc celui care îl va descoperi.

Îți recomandăm: Prăjitura cu răvașe sau rulada de ciocolată

Peștele este vedetă pe masa de Anul Nou. Se spune despre el că îți aduce noroc, dar și bogăție material, datorită solzilor care seamănă cu monedele. De asemenea, peștii înoată grupați în bancuri, fapt care, potrivit unor culturi, semnifică idea de abundență.

Îți recomandăm: Tradiționala plachie sau mai sofisticatul Somon cu sos mango salsa.


Distribuie
..