Ce poţi găti cu o cutie cu PORUMB

Distribuie

De cele mai multe ori, folosim porumbul din cutie la prepararea salatelor, în care adăugăm două, trei linguri. Dar dacă am folosi toată cutia pentru două reţete delicioase?

Tocaniţă picantă

  • 3 linguri cu porumb
  • 500 g amestec de carne tocată
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri cu fasole fiartă
  • 1 ceşcuţă cu vin alb
  • 1 ceşcuţă cu suc de roşii
  • 1 ardei iute
  • coriandru
  • ulei
  • sare
  • piper

Taie ceapa mărunt şi căleşte-o. Adaugă carnea tocată, un praf de sare şi las-o să se înăbuşe. Din când în când, stropeşte cu vin şi puţină apă.

Când carnea este patrunsă, toarnă sucul de roşii, adaugă ardeiul tocat, boabele de fasole, porumbul şi puţin coriandru.

La final, potriveşte gustul de sare şi piper, pune ardeiul iute tocat fin şi lasă să dea în câteva clocote.

Chiftele de legume

  • 3 linguri cu porumb
  • 2 dovlecei
  • 3 cartofi fierti
  • 1 ardei gras
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1 ou
  • 100 g făină
  • 1 legatură de mărar
  • 1 morcov
  • ulei
  • sare
  • piper

Într-un castron, pasează cartofii fierţi. Adaugă porumbul, ceapa şi ardeiul tăiat mărunt, mărarul tocat fin, morcovul şi dovleceii curăţaţi şi daţi pe răzătoare.

Încorporează două linguri cu făină şi oul bătut cu un praf de sare şi piper. Din compoziţia astfel obţinută, ia cu lingura şi modelează chiftele şi tăvăleşte-le uşor prin restul de făină.

Rumeneşte-le în baie de ulei. Scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le alături de salată de sezon sau castraveţi acri.

femeia.ro


Distribuie