Ce pericol ascunde mâncarea ţărilor occidentale

Distribuie

Informaţia oferită de cercetătorii britanici arată că mâncarea consumată în ţările occidentale ascunde un pericol foarte mare. Printre alimentele cele mai periculoase se numără produsele lactate cu multe grăsimi, carnea roşie şi cea procesată, cerealele lucrate, zahărul adăugat în mâncare, etc.

Aceste alimente scad speranţa de viaţă şi consumatorii se expun riscului de moarte prematură. Studiul apărut în The American Journal of Medicine a abordat impactul dietei asupra unor boli specifice vârstei.

Hrana pe care o consumăm ne poate distruge viaţa. Fiecare din noi trebuie să cunoaştem că alimentele sunt o sursă de energie şi viaţă. Din acest motiv, este foarte important să alegem cu stricteţe ce consumăm zilnic şi cum avem grijă de sănătatea noastră. Specialiştii au studiat aproape patru mii de bărbaţi şi peste o mie de femei într-o perioadă de 24 de ani. Evitarea alimentelor care conţin substanţe periculoase pentru organism, ajută la prelungirea vieţii. Cercetătorii au demonstrat că cei care nu au consumat alimente care conţin produse lactate cu multe grăsimi, carne roşie, mult zahăr, cereale lucrate, alimentele prăjite sunt mai sănătoşi, trăiesc mai mult şi reduc riscul de îmbolnăvire.

O înţelegere mai bună a distincţiei dintre anumite comportamente legate de sănătate, care oferă protecţie împotriva bolilor şi cele care îi duc pe oameni spre îmbătrânirea ideală, pot îmbunătăţiri programele de prevenire.

Aşadar, specialiştii recomandă diminuarea consumului de produse care duc la apariţia bolilor cronice şi accelerează moartea.

Aveţi grijă de alimente consumaţi!


Distribuie