Ce alimente OTRĂVITOARE consumi în fiecare zi

Distribuie

Zilnic consumăm produse care conţin otrăvuri letale, însă puţini dintre noi conştientizează acest lucru. Te uimeşte acest fapt? Mulţi consideră că fructele şi legumele sunt un adevărat izvor de vitamine. Adevărat, însă trebuie să ştii că şi pentru legume există reguli destinate să protejeze siguranţa alimentară, dar totuşi câteodată oamenii se sinucid mâncând fără să ştie că există şi o parte dăunătoare a plantei.

Pentru a  evita un eventual pericol pentru sănătatea ta, descoperă care sunt cele mai comune otrăvuri  pe care le foloseşti zilnic în bucătăria ta.

1.  ROŞIILE
Deşi leguma  în sine nu conţine otravă, tulpinele, precum şi frunzele conţin o substanţă chimică cunoscută sub numele de glicoalcaloid. Roşiile sălbatice au concentraţii mai ridicate de otravă. Această substanţă chimică este cunoscută ca provocând dureri stomacale, dar şi nervozitate.


foto: www.iseoverde.ro

2. MERELE

Fructul în sine nu conţine substanţe chimice, dar seminţele mărului conţin  cianură. În niciun caz seminţele din mere nu ucid, dar cu siguranţă nu sunt recomandate. Desigur, dacă sunt administrate în cantităţi mari, ele pot duce la complicaţii.

foto: www.mirfactov.com

3. CIREŞELE

Chiar dacă au un aspect extrem de apetisant, cireşele sunt toxice, ci anume sâmburii acestor fructe.   Aceştia conţin cianură de hidrogen.  Deci, dacă ai mestecat un sâmbure de cireş, acesta a produs automat cianură de hidrogen. Simptomele de otrăvire uşoară includ dureri de cap, ameţeală, confuzie, anxietate şi vărsături. Dozele mai mari pot duce la dificultăţi în respiraţie, creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac, dar şi insuficienţă renală.

foto:www.yuksek.ro

4. MIGDALELE

Migdalele sunt foarte dăunătoare  dacă nu sunt preparate la o sursă de căldură. Migdalele amare trebuie să fie tratate pentru a elimina otrava. Seminţele sunt pline de cianuri şi în multe ţări este ilegal să fie vândute până nu au fost procesate pentru a îndepărta otrava din aceste seminţe.

foto:www.mirfactov.com

5. CARTOFII

Tulpina şi frunzele plantei sunt toxice, dar şi cartoful în sine este toxic. Cu siguranţă ai întâlnit cartofi care aveau o culoare verzuie, iar acest lucru se datorează nivelului de otravă glycoalkaloid. Otrăvirile cu cartofi au fost rare, însă au avut loc din cauza consumării cartofilor verzi sau a ceaiului din frunze de cartofi.

foto: www.mirfactov.com

6. ARDEIUL  IUTE

Ardeiul iute conţine o substanţă chimică numită capsacină, care  produce senzaţia de iute şi fierbinte. În cazul unei consumări în  exces, el poate fi mortal. Substanţa este atât de puternică încât se poate folosi pentru a îndepărta vopseaua şi este conţinută şi de către spray-urile paralizante ale poliţiei.

foto: www.sanatate.rol.ro

7. CIUPERCILE
Ciupercile pot cauza disconfort intestinal. Datorită varietăţii de specii, este dificil de ştiut care anume sunt otrăvitoare. Ca o regulă generală, se ştie că ciupercile găsite în sălbăticie sunt de cele mai multe ori otrăvitoare. Cele mai mortale tipuri de ciuperci sunt altha-amanitin, care afectează masiv ficatul.

foto: www.mirfactov.com


Distribuie
..