Cartofii tratează hipertensiunea ?i durerile osoase
Unul din produsele pe care le utilizăm frecvent în alimenta?ie este cartoful. Din cartofi putem pregăti diferite bucate gustoase ?i sănătoase. Pe lângă proprietă?ile alimentare, cartoful are proprietă?i terapeutice, numindu-se aliment medicament.
În caz de dureri reumatice,se pot folosi cataplasme cu cartofi fier?i ?i calzi. Căldura ?i amidonul din cartofi alină durerile din oase ?i din mu?chi.
Sucul de cartofi scapă de litiaza renală ?i biliară. Sucul de cartofi se bea imediat după ce a fost preparat. Nu se lasă nimic pentru mai târziu.
Apa în care am fiert cojile de cartofi bine spălate are efect remineralizat ?i se poate bea ca remediu pentru hipertensiune ?i reumatisme. Cojile fierte se aplică pe articula?iile dureroase ?i rănile care se vindecă greu.
Împotriva arsurilor, degerăturilor, crăpăturilor de piele, se aplică pe locul bolnav coji ce cartofi. Acestea le fixăm cu o bucată de pânză sau tifon.
Cartofii cop?i, mânca?i cu tot cu coajă, ajută împotriva insomniilor, îmbătrânirii premature, previne accidentele vasculare, ajută la slăbit.
Când cură?im cartofii, avem grijă să eliminăm culoarea verde, aceasta con?ine o substan?ă care este toxică pentru organism.