Cartofii prăjiţi NU trebuie neglijaţi! Cum îi prepari ca să nu te îngraşi

Distribuie

Cartofii prajiti sunt, pentru multe persoane, pacatul culinar suprem, care detroneaza pana si ciocolata sau dulciurile.

Dar, cu grijă la siluetă şi la acul cântarului, aceste preparate blamate pentru caloriile şi riscurile pe care le atrag asupra sănătăţii au devenit mărul interzis în meniul tău?

Iată cele patru trucuri ce îi transformă în mâncăruri prietenoase cu dieta şi sănătatea.

1. Foloseşte cuptorul

Crezi că doar prăjirea cartofilor în baie de ulei este gustoasă? Încearcă o variantă sănătoasă, mai puţin calorică şi la fel de delicioasă precum cartofii prăjiţi în friteuză sau tigaie. Pune o foaie de copt într-o tavă, aşează cartofii spălaţi şi scurşi de apă. Stropeşte-i cu ulei de măsline, sare şi alte condimente preferate şi bagă-i la cuptor, la foc mediu, până când se rumenesc şi devin crocanţi.

2. Prăjeşte-i în aparate de gătit fără ulei

Există o mulţime de aparate electrocasnice moderne care pot fi folosite pentru a găti alimentele mai gustos, dar şi mai sănătos. Optează pentru aparate care necesită o singură lingură de ulei la prăjirea cartofilor şi vei descoperi că acest preparat poate fi savuros şi atunci când nu este preparat în baia tradiţională de ulei.

ecuisine.ro.

 


Distribuie