Care este SECRETUL unui GRĂTAR reuşit

Distribuie

Şi weekendul viitor vrei să ieşi la grătar cu prietenii, dar de această dată îţi doreşti să iasă totul perfect şi să-i impresionezi. Iată ce trebuie să ştii pentru ca să fii un maestru al grătarului.

1 Asigură-te că peștele sau carnea congelată sunt complet decongelate înainte de a ajunge pe grătar.

2 Păstrează carnea crudă separat de cea preparată termic și folosește alte ustensile pentru fiecare.

3 Asigură-te că grătarul este suficient de bine încins – cărbunii ar trebui să fie roșii, cu suprafața acoperită de un praf gri.

4 Carnea și peștele se întorc regulat, mișcându-le pe grătar pentru a se pătrunde uniform.

5 Dacă folosești marinadă, pe carnea crudă nu te lăsa pradă ispitei de a turna surplusul, peste carnea preparată termic.

6 Folosește o scobitoare pentru a verifica culoarea cărnii, aceasta nu trebuie să fie roz, iar sucul propriu trebuie să fie limpede. Unele cărnuri se pot servi „în sânge”, dacă sunt gătite corespunzător pe dinafară, însă puiul, cârnații și burgerii trebuie gătiți bine.

GF.ro


Distribuie