Care este influenţa negativă a CIOCOLATEI NEGRE

Distribuie

Deşi ciocolata neagră este considerată cel sănătos deliciu, aceasta nu este atât de benefică precum se spune. Potivit unei echipe de experţi în nutriţie din Israel, ciocolata neagră are un şir de daune adupra organismului.

Astfel că, cercetatorii studiului mai spun că persoanele care au slăbiciunea de a mânca ciocolata neagră, ar trebuie să-şi reconsidere atitudinea faţă de acest produs.

Se spune că produsul care are o concentraţie ridicată de cacao, mai are şi o cantitate semnificativă de procianide, cu efecte sensibile în prevenirea îmbătrânirii sistemului cardio-vascular şi îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.

Deşi ciocolata neagră este mai sănătoasă decât cea cu lapte sau cea alba, datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi, ea conţine în acelasi timp un număr mai mare de calorii şi mai multe grăsimi saturate. De exemplu, 40 de grame de ciocolată, cu un conţinut de 85 la sută de cacao, are 227 de calorii şi 12 grame de grăsimi saturate, ceea ce reprezinta 60% din necesarul zilnic pentru o persoană.

Privind din alt unghi, aceeaşi cantitate de ciocolata cu lapte conţine 210 calorii şi 7 grame de grăsimi saturate, adică 37% din valoarea maximă zilnică.

Prin urmare, nutriţioniştii recomandă consumul a nu mai mult de 1-2 patraţele mici de ciocolată pe zi sau şi mai bine a merelor roşii. Un măr roşu de mărime medie conţine tot atâtea procianidine cât 47 grade de ciocolata neagră şi 150 de calorii mai puţin.


Distribuie
..