Care este diferenţa dintre VEGAN şi VEGETARIAN

Distribuie

Convingerile veganilor legate de animale sunt constante şi au rol imperativ în viaţa lor. Vegetarienii în schimb, nu consumă carne dar includ în dieta zilnică produse lactate (branză, iaurt sau lapte).

Principala diferenţă dintre un vegan şi un vegetarian este că veganul elimină din dieta sa toate produsele de origine animală, inclusiv produsele lactate. De asemenea, veganii au un stil de viaţă în care evită purtarea produselor vestimentare confecţionate din piele de animale, dar şi din lână sau mătase.

Vegetarienii nu sunt la fel de previzibili în convingerile lor, iar altruismul faţă de animale nu este un motiv principal de a alege acest mod de a se hrăni. Mulţi vegetarieni, de exmemplu, elimină carnea din alimentaţia lor din motive de sănătate.

Lacto-vegetarienii vor consuma produse lactate, dar nu ouă. Ovo-vegetarienii vor mânca ouă, dar nu lactate. Lacto-ovo-vegetarienii vor include în regimul lor alimentar atât ouăle cât şi produsele lactate. Motivele pentru aceste alegeri sunt variate şi se bazează mai ales pe credinţe individuale. În unele cazuri, acestea sunt conduse de principii morale, iar altele de preferinţe sau nevoi dietetice.

Un vegan, pe de altă parte, se angajează să atingă un standard personal de viaţă în care animalele au un rol important. Veganul va merge dincolo de eliminarea din hrana sa a produselor din carne, lactate şi va deveni un activist pentru drepturile animalelor. În general, există aspecte umanitare care pot fi asociate cu a fi vegan sau vegetarian.

sfatulmedicului.ro


Distribuie
..