Căpşunile îţi protejează stomacul atunci când bei alcool

Distribuie

Despre efectele de detoxifiere ale căpşunilor este deja cunoscut. Însă s-a mai descoperit că delicioasele fructe protejează pereţii stomacului de efectele negative ale consumului de acool. Astfel, cercetătorii speră că vor descoperi noi tratamente împotriva ulcerului stomacal, pe bază de căpşuni.

Căpşunile acţionează ca tratament împotriva intoxicaţiilor, ajutând la eliminarea subsţantelor nocive din organism, la repararea daunelor produse de acestea şi la anihilarea dependenţei.

În cazul persoanelor care consumă regulat alcool, cercetătorii au descoperit că dacă aceşti oameni consumă capşuni, invelişul intern al stomacului lor este protejat de efectele nocive ale băuturii şi protejează împotriva gastritelor, inflamaţiilor şi a infecţiilor virale.

Acţiunea lor anti-oxidantă protejează nu numai mucoasa stomacului, dar activează mecanismele de protecţie ale organismului şi enzimelor.
Oamenii de ştiinţă cred că includerea fructelor roşii în meniul alimentar  va ajuta la prevenirea problemelor gastro-intestinale şi încetinesc formarea de ulcere gastrice.

Capşunile au o valoare calorică foarte mică. În plus, 150 de grame de capşuni au circa 40 de calorii. În aceste condiţii, cura de capşuni este echivalentul unui tratament care revitalizează întreg sistemul cardiovascular.

Gastritele sau inflamaţiile mucoasei stomacale sunt asociate cu consumul de alcool, dar pot fi provocate şi de infecţii virale sau medicamente precum cele antiinflamatoare (precum aspirina). Maurizio Battino, de la Universitatea Politehnica Marche din Italia, coordonator al grupului de cercetatori italieni, spanioli şi sârbi care a realizat acest studiu, a declarat pentru Dailymail.co.uk:

„În aceste cazuri, consumul de căpşuni ar putea contribui la încetinirea procesului de distrugere a mucoasei stomacale”.

Evitaţi consumul excesiv de alcool, pentru a ocoli bolile gastrice!


Distribuie
..