Bicarbonatul de sodiu! Utilizări terapeutice nemaipomenite

Distribuie

Praful de copt poate ajuta la pierderea în greutate. Totuși, nu este recomandat să iei mai mult de trei linguri pe zi, întrucât poate cauza probleme gastrointestinale. 

Mulți doctori consideră bicarbonatul de sodiu o resursă excelentă pentru a veni în completarea a diverse tratamente. Este un compus chimic extraordinar, ieftin și un remediu practic pentru o varietate de afecțiuni. Vrei să afli mai exact ce beneficii îți aduce bicarbonatul de sodiu? Dacă da, citește în continuare.

1. BICARBONATUL DE SODIU ȘI SĂNĂTATEA RINICHILOR

Bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor pentru cei care suferă de probleme la rinichi. Întrucât bicarbonatul de sodiu este un electrolit natural, ajută la reglarea nivelului de aciditate din sânge (pH). Astfel, ajută rinichii să funcționeze în mod corespunzător. De exemplu, dacă suferi de probleme la rinichi, este normal ca nivelul de bicarbonat din organism să scadă semnificativ, iar un nivel foarte scăzut poate provoca acidoză tubulară renală (ATR).

Pentru a regla nivelul pH-ului din sânge, este bine să iei o lingură de bicarbonat dizolvat în apă după masa de seară. În felul acesta, vei îmbunătăți funcțiile metabolice din organismul tău.

2. INFECȚIILE TRACTULUI URINAR

Durere-la-urinare

 

Infecțiile tractului urinar sunt foarte comune, în special în rândul femeilor. Pe lângă tratamentele cu antibiotice prescrise de medic, acestea mai pot fi tratate și folosind bicarbonatul de sodiu cu lămâie. Aceste două elemente combinate ajută la ameliorarea durerii și a usturimilor cauzate de infecțiile urinare. Acest lucru se datorează faptului că cele două substanțe alcaline fac urina mai puțin acidă și ameliorează usturimea cauzată de iritația prezentă la nivelul aparatului urinar. Este un remediu foarte simplu: într-un pahar cu apă, dizolvă o lingură de bicarbonat de sodiu și apoi adaugă zeama de la o jumătate de lămâie.

3. BICARBONATUL DE SODIU PENTRU CURĂȚAREA COLONULUI

Masaj-pentru-colon-iritabil

Curățarea colonului este esențială pentru menținerea sănătății organismului. Uneori, această parte a intestinului nostru este încărcată de elemente toxice și fermenți, lucru care împiedică absorbția sărurilor și a vitaminelor esențiale, cum ar fi vitamina K. Acest lucru ne va afecta sănătatea, fără să ne dăm seama. Bicarbonatul de sodiu este un antiacid excelent, capabil de a curăța toxinele de la nivelul tractului gastrointestinal.

Dacă adăugăm diverse plante în apa în care am dizolvat bicarbonatul de sodiu, putem ajuta la prevenirea constipației și la întărirea sistemului imunitar prin înmulțirea bacteriilor sănătoase care curăță organismul de elemente nocive.

4. BICARBONATUL DE SODIU PENTRU O DIGESTIE MAI BUNĂ

Indigestie1

 

Cu toții am apelat uneori la remediul cu bicarbonat de sodiu dizolvat în apă, cel mai probabil după o cină copioasă. Când suferi de indigestie, ai o senzație de greață, umflături și usturimi în piept; în aceste cazuri, este bine să apelezi la bicarbonatul de sodiu, care descompune grăsimile și ajută în procesul de digestie din stomac.

Dacă simți des arsuri la stomac, ia o lingură de bicarbonat dizolvat într-un pahar cu apă și te vei simți mai bine. Durerea și arsura în piept sunt ameliorate prin neutralizarea excesului de acid. Dar ai grijă, dacă arsurile sunt resimțite de două sau de trei ori pe săptămână, este bine să consulți un medic. Sănătatea este pe primul loc.

5. BICARBONATUL DE SODIU PENTRU SLĂBIT

Plante-pentru-pierderea-in-greutate

 

Știai că bicarbonatul de sodiu ajută la arderea grăsimilor? Acest element chimic natural oferă o senzație de sațietate. În plus, dacă adaugi puțin bicarbonat de sodiu în apă sau în mâncare, alimentele devin mai alcaline, iar nivelul pH-ului din sânge crește, lucru care ajută la digerarea și la arderea grăsimilor. 

Specialiștii susțin că elementele alcaline ajută la transformarea grăsimilor în masă musculară și în energie. Dacă alegem să consumăm zahăr rafinat și făină albă, obținem exact contrariul, pierdem din masa musculară și acumulăm grăsimi. Dar dacă bem apă alcalină, eliminăm reziduurile acide, echilibrăm nivelul de pH din sânge și pierdem în greutate. Prin urmare, este recomandat să bem un pahar de apă cu o lingură de bicarbonat o dată sau de două ori pe zi. Dar ține minte, nu lua niciodată mai mult de trei linguri pe zi, întrucât poate fi dăunător.

În concluzie, aceste element chimic natural este minunat pentru a fi inclus în alimentația ta. Este un aliat de nădejde care îmbunătățește funcționarea rinichilor și echilibrează nivelul pH-ului din sânge. Dar nu uita, funcționează doar ca un supliment alimentar. Dacă suferi de o anumită boală, numai medicul este în măsură să recomande tratamentul cel mai adecvat. 

dozadesanatate.ro.


Distribuie
..