Berea sporeşte activitatea creierului şi tratează hipertensiunea
Majoritatea din noi consideră că băuturile alcoolice au efecte negative asupra organismului. Există însă băuturi care ne menţin organismul în echilibru şi ne ajută să ne relaxăm şi să ne eliberăm de stres. Una din aceste băuturi este berea.
Printre beneficiile pe care ni le oferă berea este reducerea riscului de cancer şi a bolilor cardiovasculare, creşterea densităţii osoase, prevenirea demenţei, îmbunătăţirea sistemului digestiv.
Este demonstrat faptul că berea contribuie la tratarea hipertensiunii arteriale, reduce stresul şi are proprietăţi diuretice.
Reglează tensiunea arterială – berea ajută la reducerea hipertensiunii arteriale şi la relaxarea vaselor sangvine. Cei care consumă bere au o tensiune arterială mai mică decât persoanele care care consumă vin.
Întăreşte sistemul osos – berea conţine siciliu, un element important care protejează oasele. Un studiu demonstrează că cei care beau bere au sistemul osos mai puternic decât cei care nu consumă.
Previne formarea pietrelor la rinichi – datorită faptului că este săracă în sodiu dar are un conţinut bogat de potasiu şi magneziu, consumatorii de bere nu au pietre la rinichi.
Are proprietăţi anti-cancer – datorită cerealelor integrale folosite la fermentarea berii, polifenolii din bere reduc probabilitatea de a înbolnăvi organismul de cancer.
Îmbunătăţeşte funcţia creierului – consumul moderat de bere stimulează funcţiile creierului. Berea ajută ca activitatea creierului să sporească şi protejează vasele de sânge şi accidentele vascular cerebrale.
Unica condiţie pe care o propun specialiştii este – consumul berii în cantităţi strict limitate (0,5 -1 pahare pe zi)!