Beneficiile UIMITOARE ale consumului de ceai NEGRU

Distribuie

Ceaiul negru este unul dintre cele mai consumate ceaiuri din lume. Acesta este obținut din frunzele arbustului “Camellia sinesis”, denumit “Planta de ceai” şi aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Iată care sunt cele mai semnificative.

Este produs prin metode diferite de alte varietăți de ceai. Frunzele și tulpinile mature sunt culese și puse la uscat, după care sunt rulate și puse în încăperi umede și reci până când sunt oxidate (fermentate) în totalitate, notează femina.rol.ro

Beneficiile ceaiului negru pentru sănătate

Nu este la fel de benefic pentru sănătate precum ceaiul verde, dar este în topul celor mai sănătoase ceaiuri.

Îmbunătățește sistemul cardiovascular – flavonoidele, manganul și polifenolii prezenți în ceaiul negru mențin mușchii inimii sănătoși, îmbunătățesc fluxul sanguin, previn formarea cheagurilor de sânge, reduc riscul apariției bolilor cardiace și scad nivelul colesterolului LDL.

Previne cancerul – antioxidanții din ceaiul negru previn apariția mai multor tipuri de cancer: de stomac, colorectal, de sân, ovarian, pulmonar, de prostată și de vezică urinară, iar compusul TF-2 inhibă dezvoltarea celulelor canceroase în organism. De asemenea, reduce riscul apariției cancerului oral la fumători.

Elimină radicalilor liberi – antioxidanții ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism și la menținerea tinereții.

Stimulează sistemul imunitar – taninul protejează organismul de boli precum răceala, gripa, dizenteria, hepatita, infecții și altele.

Menține sănătatea orală – catechinele reduc riscul apariției cancerului oral, taninul și polifenolii inhibă bacteriile care pot cauza apariția cariilor dentare, iar fluorul luptă cu respirația urât mirositoare și cu  bacteriile dăunătoare din cavitatea bucală.

Stimulează sistemul nervos – cofeina ajută la stimularea memoriei și protejează împotriva bolii Parkinson.

Îmbunătățește digestia – taninul combate bolile intestinale și arsurile gastrice, este un bun antidiareic, iar polifenolii ajută la scăderea inflamației intestinale care provoacă sindromul de colon iritabil.

Întărește oasele – fitochimicalele ajută la întărirea oaselor și a țesutului conjunctiv.

Oferă energie – cafeina conținută de ceaiul negru este de o calitate mult mai bună decât cea conținută de cafea sau de băuturile de tip cola, aceasta stimulând pozitiv creierul. În plus, conține și teofilină, o substanță care stimulează inima, rinichii și sistemul respirator.

Ajută la slăbire – stimulează metabolismul și poate înlocui cu succes băuturile nesănătoase bogate în calorii.

Scade colesterolul – reduce colesterolul LDL și nivelul de trigliceride.


Distribuie
..