Beneficiile ascunse ale VIŞINELOR

Distribuie

Vişinele proaspete, cât şi cele congelate, conţin o mare cantitate de potasiu, care contribuie la stabilizarea ritmului cardiac şi la sănătatea pielii. Beneficiile acestor fructe nu se limitează aici. Descoperă mai jos de ce trebuie să profiţi de sezonul vişinelor şi să le consumi din plin.

Vişinele contribuie la scăderea grăsimii de pe abdomen. Consumul zilnic de vişine proaspete, uscate sau sub formă de suc este benefic pentru sănătatea cardiovasculara. Astfel, conform studiilor consumul zilnic de vişine acţionează pozitiv asupra sănătăţii inimii şi arterelor.

Ele sunt de folos în boli de rinichi, stomac şi afecţiuni ale căilor respiratorii, scad colesterolul, coboară nivelul de acid uric din sânge, detoxifică organismul.

Mai mult, vişinile se folosesc în scop terapeutic. Codiţele fructelor, frunzele şi scoarta ramurilor tinere conţin potasiu, derivaţi flavonici şi tanin.

Vişinele pot reduce durerea mai bine decât aspirina şi pot oferi protecţie antioxidantă comparabilă cu suplimentele alimentare, precum vitamina E
Aceste fructe măresc rezistenţa organismului împotriva bolilor deoarece sunt eficiente pentru întărirea şi stimularea imunităţii.
Vişinele sunt de asemenea recomandate pentru a elimina toxinele din organism. Pot fi utilizate şi pentru a trata afecţiuni ale pielii precum cuperoza, pete sau pistrui.

Ceaiuri din vişine
Vişinele  se folosesc în ceaiuri diuretice, simple sau în amestec cu cele de cireşe ori mătase de porumb, sub formă de infuzie. Ceaiul de codiţe de vişine are proprietăţi astringente, folosindu-se şi în caz de diaree.
Frunzele de vişin, bine uscate şi marunţite, se folosesc, sub forma de decoct, fierte la foc mic timp de 15 minute, pentru un ceai diuretic. Datorită iodului şi potasiului din compozitie, ceaiul din frunze de vişin se recomandă în tratarea afecţiunilor cardiace şi a diareei.

ATENŢIE!
Sucul  de vişine afectează stomacul. Acesta nu este recomandat persoanelor cu aciditate ridicată a sucului gastric, celor care suferă de diaree sau diabet zaharat, obezitate sau afecţiuni cronice ale plămânului.


Distribuie
..