Bea Lassi – un cocktail indian perfect pentru zilele caniculare

Distribuie

Vara este anotimpul în care organismul nostru are cea mai mare nevoie de revigorare. O băutură rece poate să-ţi schimbe rapid starea de spirit atunci când nu mai poţi de căldură. În locul energizantelor sau a altor produse care crezi că te răcoresc, înceracă Lassi, o băutura care te va face imediat să simţi diferenţa.

Lassi este o băutură provenită din India. Oamenii locului o consideră o băutură divină, mai ales pentru faptul că îţi ia focul de pe limbă atunci când mănânci ceva picant.

Lassi este un cocktail pe bază de iaurt şi lapte, combinate cu apă, banană sau mango. Acesta este uşor de preparat, aşa că îl poţi pregăti oricând ai poftă. Vezi mai jos reţeta acestei băuturi revigorante, care-ţi va face zilele de vară mai răcoroase.

Vei avea nevoie de:

 – 2 pahare cu apă;

 – 1 pahar de iaurt natural;

 – un mango;

Amestecă în mixer apa cu iaurtul, până obţii un mix spumos. Adaugă mango, pentru un gust dulce. Mai poţi adăuga la dorinţă şi diferite frunze aromate ca mentă sau coriandru, pentru un gust mai deosebit. Băutura este gata, iar ţie nu-ţi rămâne decât s-o savurezi cu plăcere.

În cazul în care vei dori o băutură mai acrişoară, poţi face un Lassi din castraveţi cu pulpă de lămâie şi un pic de miere, după preferinţă.

În restaurantele din întreaga lume, există 4 tipuri de lassi preferate:

Bhang Lassi – este cunoscută drept băutura care-ţi ia minţile. Aceasta conţine un derivat lichid al canabisului, este o băutură legală în multe părţi ale Indiei şi se vinde numai primavara, în timpul unui festival hindus.

Foto:hamppu.net

Lassi sărat – se face doar cu iaurt, apă, sare;

Foto:girlcooksworld.com

Lassi cu miros ameţitor -se pregăteşte cu iaurt, lămâie, căpşune, apă de trandafiri;

Foto: aforaubergine.com

Lasii cu mango – este făcut cu apă şi iaurt, pulpă de mango, decorat după preferinţă cu fistic sau frunze de mentă;

Foto:ronpaulforums.com

Eşti gata să te răcoreşti cu un Lassi?


Distribuie