Bananele previn cancerul şi diabetul. Află ce alte BENEFICII are acest fruct-minune

Distribuie

Foarte multe femei se feresc să mănânce banane, crezând că acestea îngraşă. De fapt, ceea ce nu ştiu ele este că orice aliment consumat în exces îngraşă sau face rău. Un consum calculat de banane, cam una, două pe zi, aduce organismului un şir mare de beneficii.

Bananele sunt fructele care te ţin departe de farmacii. Miezul fructului, fraged, zemos şi dulce, cu un parfum unic, conţine vitamine din grupul B, vitamina C, cam 16% din necesarul zilnic, provitamina A care protejeaza organismul împotriva unor forme de cancer, afecţiuni cardiovasculare şi diabet. Deeasemena bananele conţin fier, calciu şi potasiu, care îmbunătăţesc funcţiile inimii şi nu numai.

Bananele conţin potasiu, care nu doar protejează inima, dar menţine şi presiunea arterială în limitele sale normale. Vitaminele din complexul B pe care le conţine banana ajută la creşterea atenţiei, fiind utile totodată şi în prevenirea bolilor psihice şi a depresiei.

Bananele conţin 3 tipuri de zaharuri naturale: sucroză, fructoză şi glucoză, dar şi o cantitate mare de vitamine, minerale şi fibre.

Nu e de mirare că este fructul preferat al sportivilor de performanţă şi este considerat de către specialişti ca fiind fructul ideal care conţine şi hormonul fericirii.

Bananele  sunt furnizorii energiei şi ajută şi în afecţiuni precum:

Nervozitate

Bananele sunt bogate în vitamine B, care calmează sistemul nervos.

Mahmureală

Unul dintre cele mai rapide moduri de a vindeca mahmureala este de a mânca o banană sau de a face un milkshake de banane. Acest fruct calmează stomacul şi, reglează nivelul de zahăr din sânge, în timp ce laptele calmează şi re-hidratează organismul.

Greţuri matinale

Gustările dintre mese bazate pe banane ajută la menţinerea nivelului de zahăr din sânge, iar acest lucru ne fereşte de greţurile matinale.


Distribuie