Arunci sau scuipi seminţele din pepenele roşu? Faci o mare GREŞALĂ

Distribuie

Seminţele din pepenele roşu sunt văzute de foarte mulţi oameni ca un rău necesar şi am face orice pentru a scăpa de chinul de a le arunca. Din păcate pentru noi, acest gen ne face mai mult rău decât bine.

Seminţele de pepene roşu sunt foarte bogate în proteine, mai exact, în 150 de grame de seminţe uscate sunt 30,6 grame de proteine, respectiv 61% din valoarea zilnică recomandată.

Proteinele din semințele de pepene roşu conțin aminoacizi esențiali, printre care cei mai importanți sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială și de a ameliora suferințele arterelor mici. Semințele conțin și triptofan, acid glutamic și lizină.

Semințele de pepene sunt foarte bogate şi în vitamine din grupul B, fără de care nutrienții din alimente nu pot fi transformate în energie.

Cel mai abundent mineral din samburii de pepeni este magneziul. O cana de samburi contine 140% din necesarul zilnic de magneziu. Alte minerale importante pe care le contin sunt fosfor, fier, potasiu, sodiu, mangan si zinc.


Distribuie