Alimentele strict interzise în timpul sarcinii. AFLĂ care sunt acestea

Distribuie

Perioada de sarcină a unei femei necesită o atenţie înzecită asupra stilului de viaţă şi a regimului alimentar. Medicii recomandă femeilor care urmează să devină mamici, să fie atente la ceea ce mănâncă, pentru a nu dăuna sănătăţii copilului. Află mai joc care sunt alimentele interzise pentru femeile însărcinate.

Fast-food-ul, hotdogii şi sandvişurile cumpărate de pe stradă sau din baruri cu igienă dubioasă, sunt cele mai dăunătoare mâncăruri şi în acelaşi timp cele mai cerute chiar şi de femeile însărcinate.  Pericolul constă în mâncarea gătită cu produse vechi sau cea rămasă şi păstrată mai mult timp. Aceasta poate determina tulburari gastrice sau chiar intoxicaţii alimentare. De multe ori alimentele foarte proaspete nu sunt disponibile în magazine şi restaurante.

FII PRECAUTĂ la  etichetă sau cere vânzătorului alimentele care sunt cele mai proaspete.

Peşte şi fructe de mare

Deşi carnea de peste este foarte recomandată mai ales pentru a avea un copil  inteligent, nu trebuie totuşi să exagerezi. Evită sa mănanci cantităţi mari de peşte, mai als din cel oceanic, indiferent în ce mod ar fi preparat.

Carne crudă
Carnea crudă este unul dintre alimentele strict interzise în perioada sarcinii. Carnea poate conţine anumite bacterii dăunatoare (Listeria, Salmonella, etc.) ori paraziţi periculoşi.

Produse lactate nepasteurizate
Indiferent că este vorba de lapte sau brânzeturi, orice produse din lapte nepasteurizat, sunt interzise în timpul sarcinii.

Ficat
Ficatul conţine o cantitate mare de vitamina A, iar în timpul primului trimestru de sarcină, îngerarea vitaminei A în exces poate provoca malformaţii grave ale fătului.

Ouă
Deşi ouăle nu sunt interzise în timpul sarcinii, mare atenţie la produsele preparate cu ouă crude – sunt strict interzise.

Indulcitorii artificiali
Cercetatorii au ajuns la concluzia că anumiţi îndulcitori artificiali consumaţi în exces cresc riscul de cancer.

Alcool
Chiar dacă  pare să nu facă parte din dieta noastra la categoria „alimente” atragem atenţia asupra consumului de alcool. Este strict interzis consumul de alcool în perioada sarcinii.

Iată câteva sfaturi de a evita alimentele dăunătoare
1. Dacă îţi  este foarte foame, mai bine cumpără pâine sau  fructe cu coaja lemnoasă pentru a mânca sau fă-ţi sandwich-uri de acasă.
2.  Nu comanda mâncăruri exotice, care sunt cel mai greu de vândut. Daca mănâmci ceva mai sofisticat, se recomandă gătitul la domiciliu.
3.  Fii atentă la fructe, citrice sau legume cu culoare roşie.
4.  Mănâncă de cel puţin două-trei ori pe săptămână  muraturi sau legume congelate.
5. Nu te încredinţa în cei de pe piaţă – printre ei sunt mulţi escroci,  care ofera urzici adunate de pe marginea soselelor sau legumele cu frunze verzi, crescute la forşă, fertilizate cu îngrăşăminte artificiale.

Alege alimetele de casă, proaspete şi reţete de casă. Iar dacă încă nu eşti master şef în bucătărie, acum ai suficient timp şi motivaţie să devii!


Distribuie
..