Alimentele pe care să NU le păstrezi în FRIGIDER

Distribuie

Tendinţa este să păstrăm toate alimentele la rece, în frigider, însă trebuie să ştim că această obişnuinţă poate duce la alterarea multora dintre ele. Asta nu înseamnă că nu mai pot fi consumate, ci că îşi pierd anumite calităţi printre care aroma sau textura fină şi proaspătă. Iată 8 alimente care trebuie păstrate la temperatura camerei.

Roşiile 

Ţinute la frigider, roşiile îşi vor pierde aroma pentru că temperaturile foarte scăzute împiedică tomatele în procesul lor de coacere. Mai mult, ţinute la rece, roşiile vor aveao textură alterată, făinoasă, iar asta pentru că sunt distruse membranele din interiorul pulpei. Tomatele trebuie ţinute la temperatura camerei, într-un coş sau un alt recipient fără capac. 

Cartofii 
Dacă ţii cartofii la frigider, amidonul pe care îl conţin se va transforma mai repede în zaharuri. Astfel, vei consuma cartofi mult mai dulci şi cu o textură nisipoasă. Cartofii se depozitează în pungi de hârtie, într-un loc răcoros, la întuneric. Pungile de hârtie lasă aerul să pătrundă şi să circule, faţă de pungile de plastic, şi împiedică încolţirea. 

Ceapa
Ţinută la temperaturi scăzute, ceapa devine moale şi suculentă. Este recomandat să o păstrăm într-un loc răcoros şi uscat. Condiţia este să o ţii departe de cartofi. 

Usturoi
La frigider, usturoiul va încolţi şi nu va mai putea fi consumat. Se va deshidrata şi va mirosi a mucegai. Usturoiul se depozitează într-un loc uscat şi răcoros.

Pâinea
Pâinea ţinută la frigider se va usca foarte repede. Dacă vrei s-o consumi peste câteva zile, o poţi depozita în congelator, învelită într-o pungă de hârtie.

Uleiul de măsline 
Uleiul de măsline de depozitează într-un loc răcoros, uscat şi întunecat dar nu la frigider. Temperatura scăzută va transforma textura acestuia fluidă într-una vâscoasă. 

Cafeaua
Dacă păstrezi cafeaua în frigider, aceasta îşi va pierde aroma şi, mai mult, va prelua din mirosurile de mâncare. Cafeaua se păstrează într-un loc răcoros, uscat şi întunecat. 

Mierea de albine 
Mierea de albine nu se depozitează în frigider pentru că ea nu se alterează. Dacă o ţii la rece, se va cristaliza.

click.ro


Distribuie
..