Alimentele despre care NU ŞTIAI că ascund multă SARE

Distribuie

Nutriţioniştii susţin că sarea este prezentă din abundenţă în multe alimente, fără ca noi să fim conştienţi de acest lucru.

Covrigii. Experţii spun că în ce priveşte covrigii pot conţine o cantitate de 460 de miligrame de sodiu, adică 19% din cantitatea zilnică recomandată. Dacă covrigul pe care îl cumperi are adăugate diverse arome, atunci şi conţinutul lui de sare creşte.

Cerealele. Sunt bune pentru a fi consumate dimineaţa, oferindu-ne energia necesară pentru o mare parte a zilei. De exemplu, o porţie de cereale poate ascunde o cantitate de aproximativ 180-300 de miligrame de sare. Aceasta reprezintă circa 12% din cantitatea totală de sodiu pe care ar trebui să o consumi într-o zi, scrie click.ro.

Prăjiturile. Acestea conţin mult zahăr şi o cantitate destul de mare de carbohidraţi. Ele au, de asemenea, un conţinut ridicat de sare. Prăjiturile care sunt coapte şi ambalate se bazează pe sare pentru a fi păstrate mai mult timp în raft, ea fiind adaugată peste cantitatea de sodiu folosită la prepararea reteţei respective. Ideal ar fi să optezi pentru o prăjitura preparată acasă.

Brânza de vaci. Specialiştii sunt de părere că acest tip de brânză reprezintă o sursă importantă de calciu şi proteine. Brânza de vaci cu un conţinut scăzut de grăsime conţine 28 de grame de proteine pentru doar 160 de calorii. O porţie de brânză de vaci, la o singură masă, conţine aproape un gram de sodiu, adică aproximativ 40% din cantitatea zilnică pe care ar trebui să o consume un om. 


Distribuie
..