Alimentele care strică DANTURA

Distribuie

Alimentele pe care le consumăm zilnic pot influenţa dantura. S-ar părea că numai produsele tari au efect negativ asupra dinţilor, dar nu este adevărat. În primul rând nu trebuie să consumăm băuturi carbogazoase pentru că acestea conţin foarte mult zahăr şi acizi. Acizii erodează smalţul dinţilor şi ajută la formarea cariilor. În cazul în care totuşi iubim aceste sucuri, se recomandă să le consumăm la ora mesei.

Chiar dacă adoraţi fructele uscate, nu trebuie să le consumaţi în exces pentru că acestea conţin foarte mult zahăr.

Cine iubeşte bomboanele? Din cauza lor, sănătatea dinţilor are de suferit cel mai mult. Bomboanele tari măresc riscul de erodarea a danturii.

Nu se recomandă  ca bomboanele să fie consmate seara.

Băuturila alcoolice reduce cantitatea de salivă din cavitatea bucală. Acest lucru este dăunător pentru gingii. În cavitatea bucală sunt mai multe zone sensibile, iar alcoolul irită ţesuturile care sunt puţin deteriorate.

Dacă vreţi să ştiţi care sunt dăunătorii naturali pentru dinţi, atunci trebuie să aflaţi că sunt roşiile şi lămâile. Din cauza că au foarte mulţi acizi, pot ataca smalţul dinţilor.

Şi sarea în cantităţi mărite influenţează dantura. Chipsurile, spre exemplu, conţin foarte mult sare şi pot fi uşor blocate printre dinţi, alimentând microorganismele şi bacteriile din gură.

Petele de pe dinţi apar datorită ceaiului şi cafelei. Datorită consistenţei pe care o au, acestea lasă în urmă o suprafaţă lipicioasă, care ajută la apariţia cariilor.

Medicul specialist recomandă: pentru o dantură frumoasă şi sănătoasă, nu trebuie să consumăm produse în exces. Fiecare produs consumat în cantităţi mari, pe lângă faptul că influenţează negativ dantura, nu este benefic şi pentru organism.


Distribuie