Alimentele care ridică BUNA DISPOZIŢIE şi aduc FERICIREA

Distribuie

E cunoscut deja că cel mai bun antidepresiv este ciocolata, datorită producţiei de serotonină, un hormon numit „hormonul fericirii”. Cu toate acestea, există, insă şi alte alimente mai puţin cunoscute ca fiind cu acţiune relaxantă, dar care au acelaşi efect de ridicare a moralului. Află mai jos care sunt acestea.

Cafeaua
O ceaşcă de cafea îţi dă energie pentru îndreaga zi, dar şi influenţează dispoziţia. Bea în fiecare diminează câte o ceaşcă de cafea făcută din boabe, şi nu solubilă, şi vei fi activ(ă) pentru înreaga zi. Mai mult decât atât, cofeina ajută să te concentrezi mai bine. 

Spanacul
Surprinzător, dar spanacul ridică moralul la fel de bine ca şi ciocolata. Fiind bogat în vitamine şi fier, acesta îmbunătăţeşte starea de spirit, dar şi acţionează benefic asupra pielii.

Ardeiul iute
Gustul iute al ardiului este provocat de o substanţă numită capsacină, care stimulează terminaţiile nervoase din cavitatea orală. Creierul primeşte un semnal, care contribuie la eliberearea endorfinei din organism şi respectiv apare o senzaţie de calm şi relaxare.

Somonul
Somonul ajută organismul să se dezvolte normal şi îl menţine sănătos. La capitolul fericire, somonul fiind bocat în Omega 3 şi vitamina D ajută la reţinerea calciului în corp când este vorba de o deficienţă.

Seminţele
Se spune că seminţele de floarea-soarelui crează dependenţă, astfel, odată ce începi să le mănânci, nu mai poţ spune stop. Ei bine, află că acestea nu au nicio acţiune negativ asupra organismului, ba mai mult, un pumn de seminţe de floarea-soarelui consumat pe zi poate îmbunătăţi starea de spirit.

Laptele
Laptele de asemenea, ajută corpul să-şi îmbunătăţească vitalitatea în mod natural, iar pentru cei care nu sunt cu moralul la pământ, unul sau două pahare pe zi ar face minuni.


Distribuie