Alimentele care îţi dezvoltă GÂNDIREA

Distribuie

Indiferent de vârsta pe care o avem, problemele de gândire ne pot influenţa viaţa şi activitatea. Chiar dacă de cele mai multe ori sunt cauzate de griji şi prea multe sarcini pe care trebuie să le îndeplinim, gândirea poate afecta sănătatea. Dacă nu sântem în stare să gândim pentru o perioadă scurtă de timp sau la un anumit subiect, nu este atât de grav, iar dacă nu sântem în stare să gândim o perioadă lungă de timp, ar trebui să vedem care e motivul.

Îngrijorătoare pentru fiecare din noi trebuie să fie boala Alzheimer. Aceasta afectează din ce în ce mai multe persoane şi are efecte negative asupra sănătăţii.

O veste bună este faptul că cercetările recente au demonstrat că alimentele pot ajuta în prevenirea bolii Alzheimer şi pot chiar inversa problemele de memorie. Tot ce trebuie să facem e să le depistăm la timp: pentru a le putea preveni şi chiar trata.

Cele mai bogate în vitamina E sunt nucile şi seminţele. La fel de sănătoase sunt şi migdalele, alunele, nucile de pin, nucile pecan, fisticul, seminţele de floarea soarelui, seminţele de susan şi seminţele de in. Consumând aceste alimente zilnic, reduceţi riscul de îmbolnăvire cu boala Alzheimer.

Dat fiind faptul că strugurii şi afinele conţin antioxidanţi foarte puternici, îmbunătăţesc partea creierului responsabilă de memorare.

O curiozitate importantă este şi faptul că la baza dietelor oamenilor poporului Okinawan au stat cartofii dulci, care sunt cunoscuţi pentru longevitatea lor şi pentru menţinerea clarităţii mentale pentru vârste înaintate. Betacarotenul este foarte important pentru sănătatea oculară, care se află tot în cartofi.

Legumele cu frunze verzi oferă organismului fierul şi menţine un oarecare echilibru, astfel încât nu te vei confrunta niciodată cu potenţiale „excese” de fier, care dăunează creierului.

Capacitatea de a gândi este foarte importantă pentru corpul uman. Ea realizează funcţiile decisive ale organismului. În cazul în care aţi depistat deja o dereglare în ceea ce ţine de această problemă, cel mai corect ar fi să mergeţi la o consultaţie a medicului specialist.

Nu uitaţi că dezvoltarea gândirii se face treptat, aveţi grijă să o dezvoltaţi şi să o protejaţi în fiecare zi.


Distribuie