Alimentele care înlătură GRĂSIMILE din organism

Distribuie

Grăsimile din organism pot fi înlăturate cu ajutorul fructelor şi legumelor. Specialiştii recomandă câteva alimente, foarte bune de consumat, care accelerează metabolismul şi elimină surplusul de grăsimi.

Există o serie de alimente care sunt foarte bune pentru organism. Pe lângă faptul că accelerează metabolismul, acestea alungă grăsimile.

Ardei iute

Ardeiul conţine capsaicina, de unde vine şi iuţeala. Anume iuţeala acestora ajută la tăierea poftei de mâncare şi grăbeşte activitatea metabolismului pentru o perioadă. Studiile arată că mâncărurile picante fac organismul să consume mai puţin şi astfel să piardă din greutate.

Ceai verde

Ceaiul stimulează arderea grăsimilor în zona abdominală. Dat fiind faptul că acesta conţine catechină, afectează metabolismul în mod benefic. Pentru a avea efecte vizibile, se recomandă consumul de ceai verde de mai multe ori pe zi.

Grepfrut

Consumul de grepfrut ajută să resimţi saţietatea. Acesta este bogat în fibre care se digeră mai greu. Dacă mănânci o jumătate de grepfrut sau bei un pahar de suc de grepfrut înainte de o masă, nu vei mai avea aceeaşi poftă de mâncare şi nu vei consuma atât de mult.

Pepene roşu

Să ştiţi că alimentele care au un conţinut mai mare de apă, lasă mai puţin loc pentru gustări. Pepenele roşu este cel mai bogat în apă, din acest motiv el poate fi consumat atât cât puteţi. Pepenele roşu este bogat în antioxidantul lycopene, vitamina A şi C.

Mere

Perele şi merele dacă sunt consumate cu tot cu coajă, aduc organismului un plus de fibre, care menţin starea de saţietate. Nutriţioniştii recomandă fructele şi nu sucul de fructe pentru că astfel consumi mai multe calorii mestecând.

Struguri şi stafide

Este clar că strugurii conţin mai multă apă decât stafidele şi dau mai repede senzaţia de saţietate, dar stafidele au şi ele rolul lor. De obicei salatele care conţin şi stafide sunt mult mai gustoase şi mai bogate în vitamine, plus că nu conţin calorii.


Distribuie