Alimente şi băuturi pe care trebuie să le eviţi înainte de culcare

Distribuie

Dieta ar putea juca un rol important în apariţia problemelor legate de somn. Oamenii de ştiinţă ne învăţă ce alimente să evităm înainte de ora de culcare, pentru a avea un somn cât mai odihnitor.

Alcoolul

Mulţi cred că un pahar cu vin poate aduce relaxarea necesară înainte de culcare, însă numeroase studii au demonstrat că alcoolul provoacă insomnie în multe cazuri, susţine medicul nutriţionist Shelly Redmond, autoarea cărţii “Eat Well and Be Fabulous (Mănâncă bine şi fii fabuloasă)”.

Deşi alcoolul poate induce somnolenţa, de fapt el afectează somnul REM, etapă a somnului caracterizată prin mişcări oculare rapide sub pleoapele închise. În consecinţă, alcoolul trebuie consumat cu cel puţin două ore înainte de culcare, scrie doctorulzilei.ro

Apa

Apa este foarte bună pentru pierderea în greutate şi pentru sănătate în general, însă poate conduce la treziri repetate pentru a merge la toaletă, afectând astfel somnul REM, care este cel mai odihnitor.

Alimente fermentate

Tiramina, un aminoacid care se găseşte în alimentele fermentate sau în stafide, avocado şi ardei iuţi, acţionează ca un neurotransmiţător şi conduce la creşterea nivelului de dopamină. Astfel că, în cazul în care o persoană doreşte să consume brânză la cină, aceasta ar trebui să fie cât mai proaspătă.

Produsele pe bază de roşii

Toate alimentele care conţin acizi, precum cele bazate pe roşii sau cele picante, pot cauza arsuri gastrice şi disconfort pe timpul nopţii. Shelly Redmond recomandă astfel ca oamenii să se ferească de acest tip de alimente cu cel puţin trei ore înainte de culcare.

 


Distribuie
..