Alimente care îți prelungesc viața. Asigură-te că le consumi cât mai des

Distribuie

Nu există om care să nu își dorească o viață cât mai îndelungată și o sănătate de fier. Chiar dacă în zilele noastre dietele sunt la mare căutare și suntem sfătuiți să eliminăm anumite alimente din meniul zilnic pentru a ne păstra silueta, există câteva alimente la care nu ar trebui să renunțăm și asta pentru că ele au capacitatea de a ne prelungi viața.

Cercetătorii au analizat mai multe alimente și au ajuns la concluzia că există câteva care nu doar că au un efecte benefice asupra sănătății organismului, ci au capacitatea de a ne face să trăim mai mulți ani.  Aceasta este lista alimentelor pe care trebuie să le introduci în dieta ta dacă îți dorești să trăiești mai mult, potrivit dailymail.co.uk.

1. Ardeiul iute

Ardeiul iute este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Acesta conține o substanță numită capsaicină care ajută la îmbunătățirea circulației sanguine  și luptă împotriva bacteriilor existente în organism. Pe lângă aceste beneficii, ardeiul iute stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor, lucru care ajută foarte mult în procesul de slăbire.  Indiferent de culoarea lui, ardeiul iute este recomandat în

2. Afinele

Toate fructele de pădure sunt foarte bune pentru organism, însă pe primul loc se situează afinele. Afinele pot face minuni asupra organismului uman, acestea jucând un rol foarte important în lupta împotriva bolilor de inimă și împotriva obezității. Afinele sunt bogate în polifenol, o substanță care protejează celule din interiorul inimii și scade tensiunea arterială. Mai mult, afinele reduc nivelul de glucoză din sânge și astfel riscul de a face diabet scade în mod considerabil.  Experții recomandă ca afinele să fie consumate în stare proaspătă pentru a nu-și pierde proprietățile nutriționale. Atunci când sunt introduse în brioșe sau în diferite preparate, nivelul de polifenol se reduce la jumătate.

3.  Lintea

Lintea este o sursă de fibre, iar consumată periodic, aceasta poate reduce cu 50% riscul de a suferi un accident vascular. Mai mult, medicul Michael Greger este de părere că introducerea în alimentație a 5 căni pe săptămână cu linte, mazăre sau năut poate avea efecte benefice în procesul de slăbire.

4. Peștele

Peștele este recunoscut pentru beneficiile lui și este recomandat de multe ori în diete pentru numărul mic de calorii pe care le are.  Toate sortimentele de pește sunt recomandate, în special somonul, acesta fiind bogat în omega 3.  Peștele ajută la o mai bună funcționare a inimii și luptă împotriva procesul ne îmbătrânire.

avantaje.ro


Distribuie
..