Ai văzut în viaţa ta ceva mai APETISANT? Plăcintă cu brânză şi caise
Cu câte fructe gustoase sunt în acest sezon, ar fi şi păcat să nu profităm de ele. Iată o reţetă gustoasă de plăcintă cu caise care poate fi gat în 1 ora şi 30 de minute.
INGREDIENTE pentru aluat
150 g făină
50 g zahăr farin
1 praf sare
100 g unt
1 plic zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
Pentru umplutură
6 ouă
1 kg brânză de vaci
200 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
coaja rasă de la o lămâie
200 g caise confiate sau din compot
MOD de PREPARARE
1. Se cerne făina într-un bol, se pune untul, zahărul pudră, sarea, vanilia şi coaja de lămâie. Se frământă bine şi, dacă este prea tare, se adaugă 1-2 linguri de apă minerală sau iaurt. Se bagă la rece 40 de minute.
2. Între timp, se separă ouăle: albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se încorporează cu brânza de vaci amestecată cu gălbenuşurile. În crema de brânză, se pun caise din compot sau confiate şi coajă de lămâie.
3. Se tapetează tava cu unt şi cu făină sau cu hârtie de copt, se întinde foaia cu sucitorul pe planşetă şi se aranjează în formă astfel încât marginile acesteia să fie acoperite cu aluat.
4. Se toarnă compoziţia de cremă şi se bagă în cuptor, la o temperatură potrivită. Se scoate câteva minute din cuptor, se ornează cu caise şi apoi se mai lasă să se rumenească. După ce se răceşte, se pudrează cu zahăr.
Sursa: unica.ro