Unele deserturi te ajută să slăbeşti. Află care sunt acestea

Distribuie

,,Bestiile” de dulciuri te atrag la nebunie mai ales când hotărăşti să spui ,,NU” caloriilor. Uneori slăbiciunea faţă de deserturi copleşeşte marea dorinţă de a slăbi. Astfel începi să te urăşti pentru lipsă de tărie de caracter. Ce nu ai ştiut este că nu toate dulciurile sunt interzise într-o dietă.

Poate că nu-ţi vine să crezi,  dar unele deserturi îţi pot fi un aliat de încredere într-o cură de slăbire.  Iată sortimentele absolut delicioase, care paradoxal, dar  te ajută să scapi de kilograme.

 1.  Sorbet

Sorbet-ul (sau îngheţata granulată) este un desert îngheţat care te ajută să slăbeşti. Arată ca o îngheţată delicioasă, dar are mai puţine calorii şi grăsimi. Alege un sorbet obţinut din lămâi, portocale, fructe de padure sau vişine.

 

2. Salată de fructe

E cunoscut că fructele sunt alimentele recomandate în orice dietă, însă  şi ele pot îngrăşa dacă nu faci alegerile corecte şi le consumi în cantităţi exagerate. Îţi recomandăm un desert minunat, o salată de fructe care te va  ajuta să ,, topeşti” caloriile.

Alege fructele care au calorii negative, adică cele pentru care organismul consumă mai multe calorii pentru a le digera decât au ele de fapt. Amestecă fructe de padure şi cireşe cu bucatele de grapefruit, piersici, caise şi portocale. Renunţă la ,,toppingul”  de frişcă, dar adaugă un praf de scorţişoară, pentru un plus de aromă

 

3. Coptură cu graham

Biscuiţii sau copturile  cu graham reprezintă un desert pe care îl poţi consuma fără ezitare, dacă ţi se trezeşte pofta de dulce. Scăzuţi în  calorii, grăsimi şi zahăr, biscuiţii cu graham sunt o alternativă sănătoasă  într-un regim de slăbire, mai ales că fibrele din cerealele integrale îmbunătăţesc digestia. Coptura de graham o poţi consuma dimineaţa, la un pahar de lapte sau o ceaşcă de cafea.

4. Iaurt îngheţat

Când simţi nevoia să mănânci ceva dulce, prepară-ţi rapid o „îngheţată” cu puţine calorii, care te ajută chiar să slăbeşti. Este vorba despre iaurtul îngheţat, o alternativă excelentă a îngheţatei plină dei calorii. Pune într-un blender jumătate de cană de afine sau alte fructe de padure şi adaugă un pahar de iaurt simplu degresat.

Mixează ingredientele până obţii o compoziţie omogenă. Toarnă compoziţia în forme şi las-o în congelator. Delicios şi puţin caloric – un desert ideal pentru tine.

 

5. Creme brulee

Cu siguranţă creme brulee  este deliciul tău adorat, însă şi  cel mai mare dusman al siluetei tale. Află că  datorită unor trucuri, crema de zahăr ars poate face parte din dieta ta. În primul rând, dacă vrei să obţii creme brulee care să-ţi satisfacă pofta de dulce şi să te ajute în cura de slăbire, este bine să foloseşti un lapte degresat în locul laptelui cu o concentraţie mare de grăsimi şi zahăr brun în locul zahărului alb.

Îţi sugerăm să pregăteşti porţii mici de creme brulee şi nu un vas, astfel  vei mânca o cantitate optimă de desert şi nu te vei îngrăşa. Trebuie să-ţi mai spunem că acest desert senzaţional furnizează organismului proteine din ouă şi calciu din lapte.

Aşadar, bucuraţi-vă, căci  aveţi verde la savurarea dulciurilor într-o cură de slăbire.


Distribuie