Ai mâncat vreodată PEPENE VERDE prăjit la GRĂTAR? Iată REŢETA

Distribuie

Uite că a venit şi sezonul pepenelui verde, iar pieţele sunt împânzite cu aceast fruct delicios şi suculent. Tu cum eşti obişnuit(ă) să îl consumi? Cu siguranţă în formă crudă sau în cocktailuri. Ei bine, află că penele verde poate fi consumat în diferite moduri, spre exemplu prăjit la grătar. Ţi-am pregătiri o reţetă inedită cu pepenele verde.

 Salată din pepene verde la grătar, cu mentă şi brânză feta

Pepenele verde la gratar- sună ciudat, dar adevărat. Salata este extrem de delicioasă şi puţin calorică.  Iată cum să o  prepari:
Ingrediente:
– 8 felii de pepene verde fără seminţe.
– 2 linguri de ulei de măsline.
– 5 linguriţe de suc de lămâie.
– 5 felii de brânză feta (100 gr.).
– Verdaţă (salată verde, măcriş, rucola).
– Sare şi piper, după gust.
– Seminţe de dovleac prăjite.

Cum prepari?
1. Înfierbântaţi grătarul. Uscaţi cu un prosop din hârtie feliile de pepene pentru a absorbi sucul şi puneţi-le pe grătar. Prăjiţi pentru două minute doar o parte a feliilor, fără să le întoarceţi.
2. Amestecaţi verdeaţa împreună cu  două linguriţe de suc de lămâie, adăugaţi ulei de măsline şi puţină sare.
3. Aranjaţi verdeaţa pe un platou, iar deasupra se pune pepenele verde de pe grătar, cu partea prăjită în sus (la fel ca în imagine).
4. Adăugaţi brânza feta şi încă câteva felii de pepene verde.
5. Turnaţi deasupra sucul de lămâie rămas şi condimentează după gust.
6. Rămâne doar să decorezi salata cu seminţe de dovleac şi mentă.

Poftă bună!


Distribuie