Ai mai mâncat aşa ceva? FLORI de DOVLECEI făcute pane
În general avem câteva alimente pe care le mâncăm şi nu prea ştim că există multe altele gustoase, pe care nu le încercăm niciodată. Dar reţeta de mai jos trebuie încercată.
INGREDIENTE
300 g cremă de brânză sau brânză de vaci
200 g flori proaspete de dovlecei (închise)
1-2 ouă
1 lingură de tarhon proaspăt tocat
1 lingură busuioc proaspăt tocat
piper
sare
Pentru aluat:
2-3 linguri făină
1 ou
bere
sare
MOD de PREPARARE
Preapară mai întâi umplutura: amestecă brânza cu oul, verdeţurile, sarea şi piperul. Toarnă umplutura într-un vas şi umple florile, însă nu complet. Răsuceşte florile la vârf, pentru a împiedica umplutura să iasă.
Prepară aluatul de pane amestecând ingredientele, până obţii o pastă subţire. Tăvăleşte florile prin aluat, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins.