Ai gustat vreodată SUPĂ RECE DE CĂPŞUNI? Descoperă reţeta

Distribuie

Cel mai neobişnuit desert pentru vară este supa rece de căpşuni care te va răcori pe timp de caniculă şi îţi va oferi o dispoziţie estivală. Bezelele crocante fac un contrast plăcut cu supa mătăsoasă. Astfel, gustând din acest desert , te vei simţi o adevărată „madame de Paris”.

Ingrediente pentru supa rece de căpşuni  (pentru 4 porţii):
– 500 gr căpşuni.
– 250 ml vin sec (roşu sau rose).
– 150 ml apă.
– 3 linguri zahăr.
– 1 plic zahăr vanilat.
– 2-3 frunze menta.

Pentru servit:
-felii de căpşuni.
-bezele.
-îngheţată de vanilie.

foto: e-retete.ro

PREPARARE:

1. Se pune la fiert vinul, apa şi zahărul.
2. Se aduce la fierbere şi din acel moment se ţine pe foc 5 minute.
3. Capşunile se  taie în două sau patru, se pun în vinul fierbinte.
4. Se stinge focul şi se acoperă cu un capac, apo se lasă să stea 10 minute.
5. Adaugă mentă şi se mixează totul cu blenderul.
6. Trece supa obţinută printr-o sită fină.
7. Pune supa în frigider. 
Dacă vrei să accelerezi procesul ţine desrtul o vreme la congelator ca să grăbeşti răcirea.

La servire:
1. Se pun felii de căpşuni proaspete în farfurie şi se presară cu câteva bezele sfărâmate.
2. Se aşează o bezea deasupra.
3. Se toarnă supa rece în jur.
SFAT: Când e foarte cald, se poate pune un glob de îngheţată în centru, în locul bezelei.

POFTĂ BUNĂ!


Distribuie