Află totul despre planta numită TURMERIC

Distribuie

Turmeric este o plantă cunoscută şi sub numele de curcuma. Originară din sud-estul Asiei, turmenicul este cultivat de mai bine de 1000 de ani, fiind unul din cele mai folosite condimente.

Pudra de turmeric este portocalie, colorează sosurile şi mancarurile. Turmericul are un miros asemănător cu cel al ghimbirului, dar are aroma mai puternică şi este mult mai picant.

În ceea ce priveşte beneficiile consumului de turmeric acestea sunt multiple şi foarte intense şi le simţi la un consum constant de turmeric. Principala componentă şi element activ al turmericului este curcumina,  cu proprietati curative deosebite. Turmericul este recunoascut ca fiind un excelent antiinflamator şi antioxidant, dar şi o foarte bună sursă de fier şi mangan, vitamina B6 şi potasiu.

Despre turmeric se poate spune că este un foarte bun calmat în cazul durerilor de cap fără o etiologie patogenă, reglează metabolismul, stimulează diureza şi ameliorează celulita. Acest condiment are efecte antitumorale, este un foarte bun tonic general şi îmbunătăţeşte funcţia hepatică. Turmenicul este foarte bun pentru ameliorarea afecţiunilor gastrice, biliare şi reglează bine tranzitul intestinal.

Iată şi o reţetă specială cu turmeric – Lapte de aur

Laptele de aur este o băutură tradiţională în India şi este considerat o băutură miraculoasă.

Fierbe o lingură de pudră de turmeric în apă (12-16 linguri de apă) 6-8 minute. Adaugă un litru de lapte, patru linguri de ulei de migdale şi lasă să dea în clocot. Se dă deoparte imediat ce se umflă prima dată, iar după ce se răcoreşte bine se adaugă patru linguri cu miere. Din acest amestec rezultă patru porţii de lapte de aur. Se poate păstra la frigider 48 de ore. Laptele de aur este un energizant extraordinar.

femeia.ro


Distribuie